小甜谷令我想起曾經人氣高企以抹茶為主的<宏>, 何解呢?同樣是以甜品為主導之外, 仲有不同的主菜供應~換言之, 一個晚餐時間我可以食到我喜歡的抹茶甜品同主菜一次過  食後感, 小甜谷由飲品 + 主菜 + 甜品, 同樣唔錯 鮮榨菠蘿汁 $55外表的重要性呢~ 原個西瓜飲得多,原個菠蘿上枱好有震撼力, 又大又重身, 久違的菠蘿汁, 味道甜富菠蘿香, good try 香草虎蝦辣蕃茄汁扁意大利粉 $158今晚想食辣,  呢個辣蕃茄汁非常開胃, 酸中帶辣唔算小辣, 怕辣的朋友要注意  就是越食越辣, 越食越好味 , 刺激味覺 扁意大利粉相當彈牙,  質感是我喜歡的~ 講番, 最頂層的虎蝦啦, 蝦身厚肉又大隻! 老實講鮮味就普普通通, 加分位開邊蝦用刀叉方便享用醬汁掛麵 鵝肝鴨腿肉牛肝菌意大利飯 $168最頂層是鵝肝, 意大利飯伴有大量一絲絲鴨肉及蘑菇 ,口感豐富, 鴨肉紮實每一口飯都充滿鴨肉, 幾鍾意個醬汁, 好Creamy 味道濃郁~ 抹茶紅豆卷、軟雪糕、手工抹茶 $68 食完主菜就輪到抹茶精選了 - 由左手邊開始講抹茶紅豆卷蛋糕口感棉密, 口感軟熟
小甜谷令我想起曾經人氣高企以抹茶為主的<宏>, 何解呢?
同樣是以甜品為主導之外, 仲有不同的主菜供應~

食後感, 小甜谷由飲品 + 主菜 + 甜品, 同樣唔錯

鮮榨菠蘿汁 $55

香草虎蝦辣蕃茄汁扁意大利粉 $158

就是越食越辣, 越食越好味 , 刺激味覺
扁意大利粉相當彈牙,  質感是我喜歡的~
醬汁掛麵
鵝肝鴨腿肉牛肝菌意大利飯 $168

抹茶紅豆卷、軟雪糕、手工抹茶 $68

食完主菜就輪到抹茶精選了

- 由左手邊開始講抹茶紅豆卷蛋糕口感棉密, 口感軟熟, 甜度適中係最近食過比較有水準的~

- 中間部分軟雪糕質地超滑, 抹茶富茶香, 味道帶少少苦澀味係正常架, 岩晒我口味(不喜歡偏甜的茶味)

- 手工抹茶驚喜度不大, 勝在飲品夠熱, 呢個甜品組合 (心水推介!)
Yan_PIG 推介度:
為最高)