2023-04-20
漫花燈火OMG📍土瓜灣九龍城道68號瑧尚U PLACE2樓201號舖🌸OMG以萬花筒為主題嘅餐廳一直都好多人去打卡,網上都已經有好多片同相流出📸,一直以為知道晒內裡嘅裝修就唔會有太大嘅驚喜感。❗️誰不知呢信 Assumption 係錯架!❗️🍽️餐廳位置本身唔起眼,門口較細,但偏偏有道🚪粉紅大門入口處,神秘度高~㊙️入到去都未立刻可以睇到餐廳內部,仲要自己推開厚厚嘅布幕,然後就”嘩”。。。😳😳😳😳😳💐🌸🌻面前就係鏡面萬花筒TUNNEL!💐🌸🌻😱果下親身體驗確實係好震撼!💞長長走廊TUNNEL就係進入花花世界嘅通道~👍🏻裝修的確係花咗極多心思,而且都做到一絲不苟,每一處都貫切到主題,就連平時無乜修飾嘅天花位置都照顧埋!🤔香港市面上都冇其他相似嘅主題或設計,即使要複製都有難度。🙇♀️所以真心覺得,淨係影靚相都值回票價~❣️我地ORDER咗個Tea Set 去襯番合環境💓 Sweet Paradise $428 for 2💓賣相精美嘅Tea Set 分別有6項甜點加2款SCONES🔅香橙柚子啫喱水晶菊花餃🔅焙茶吉士腐竹脆片🔅醬油杏仁脆片朱古力撻🔅檸檬吉士布列塔尼酥🔅青檸啫喱奶凍🔅紅桑奶油忌廉包(配玫瑰
📍土瓜灣九龍城道68號瑧尚U PLACE2樓201號舖
❗️誰不知呢信 Assumption 係錯架!❗️
💐🌸🌻面前就係鏡面萬花筒TUNNEL!💐🌸🌻
😱果下親身體驗確實係好震撼!
🙇♀️所以真心覺得,淨係影靚相都值回票價~❣️
💓[O-EM-GEE] Sweet Paradise $428 for 2💓
賣相精美嘅Tea Set 分別有6項甜點加2款SCONES
🔅焙茶吉士腐竹脆片
🔅紅桑奶油忌廉包(配玫瑰洛神花汁)
💘每款甜品都各有特色, 整體味道都唔算太甜,係好味嘅~
❣️印象最深刻係醬油杏仁脆片朱古力撻,撻底做得酥脆,而且朱古力味好濃!🍫
☕️DRINKS
🍹紅火龍果西瓜士多啤梨乳酪奶昔
食甜品緊係要配番個熱茶,茶壺好靚~基本上佢哋嘅餐具都保存得好新淨!
茶味都愈浸愈香濃,所以唔需要急住倒,俾啲時間浸一浸效果會更好~👍🏻