2023-03-05
忙左成個星期,終於去到週末,可以同屋企人出去行下街,食下飯,chill一chill☺️早排在飲食雜誌,見到推介這間我愛慢煮,今日就同屋企人去嘆下先得地點都幾近地鐵站,一入到餐廳也令人好舒服,環境燈光柔和,而且餐廳以露營為特色,所以真係好似去左camping一樣😝餐牌簡單易明,同屋企人各點幾款一齊share食😋芒果蝦沙律🥗整碟都色彩繽紛😍結合了爽口的大蝦及柔軟的芒果果肉😋沙律菜亦都非常新鮮爽脆,口感好豐富🤤美國prime肉眼🥩我係食肉獸,所以點了肉眼扒😝嘩~成隻手掌咁大塊肉眼,雖然厚身,但口感柔軟👍🏻紋理油花都好靚👍🏻而且帶有脂肪融入的嫩滑口感😋經典紅酒香草燴羊膝😍匡企人喜愛食羊,而呢個真係好有睇頭😍紅酒配上香草和肉汁混合在一起,經過長時間的燉煮,令到羊膝變得極其柔軟🤤入口即化🤤豐滿既口感與香草和紅酒的香氣,讓人回味無窮😍而且羊膝係高蛋白低脂肪的食物,所以它也是一道比較健康的選擇👍🏻日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕😍食完正餐,最後點了個甜品😍呢個組合聽起上來非常之夾,也很經典的組合,綠茶帶有清新的味道,而紅豆的微甜搭配起來非常好。比利時窩夫則提供了濕潤的口感和香氣,搭配起來令人食欲大開。再加上
食完正餐,最後點了個甜品😍呢個組合聽起上來非常之夾,也很經典的組合,綠茶帶有清新的味道,而紅豆的微甜搭配起來非常好。比利時窩夫則提供了濕潤的口感和香氣,搭配起來令人食欲大開。再加上雪糕,帶來更多層次的口感和冰涼感受。總體來說,這款甜點非常值得一試😍
好少餐廳有熱檸薑茶,屋企人食羊膝配上這杯熱飲,有解膩的感覺👍🏻
至於我就點了杯凍mocha提提神,微甜的口感,具有豐富的咖啡香氣和朱古力力風味,正😋