記得之前成日去赤柱個間分店食飯,個脆豬手真係好好食,而家只剩返CWB呢間分店,今次再次黎食!原來週末食晏係半自助形式,喺午餐MENU揀返個主食就包埋出面小型自助BAR。今次就叫左其他野食!美國安格斯肉眼扒8oz $268★★★★☆牛扒叫左5成熟,黎到剛剛好。件扒肉味幾濃,帶少少咬口,唔算特別肥膩。欣賞佢個Gravy汁,濃得黎唔會搶哂牛味。帶子蘆筍蘑菇羅勒醬意大利麵 $248★★★★☆兩粒粒大帶子,食落爽彈!個麵都幾足料,有好多蘑菇、蕃茄仔,食落啖啖都係餸。羅勒醬好清新,要趁熱食。另外鍾意食辣既朋友仔記得問店員拎埋辣椒仔,另一番風味!自助BAR雖然價錢包埋,但種類真係比我想像中多!海鮮有蝦、青口,新鮮爽彈唔會霉。凍食仲有啲沙律、HAM、泰式粉絲,熱食有啲腸仔呀炸洋蔥圈pizza之類,其中有個燴魚柳好正,啲魚肉入味又滑!當然仲有甜品同水果,個夾心酥勁鬆化,唔算好膩好食。🌟總括:週末想食個LAZY BRUNCH,呢個絕對推介!價錢唔貴,仲包埋半自助式小食區,種類都幾多,仲要不斷有Refill,坐得又舒服,可以約成班朋友慢慢食傾計,推薦!
美國安格斯肉眼扒8oz $268
★★★★☆