2024-09-12
上星期我地一家去左富華冰室食晚餐,叫左以下菜式:🍝焗鮮茄芝士肉醬腸仔意粉 $68番茄味重、肉醬加上拉絲芝士,香氣四溢,濃郁好味的肉醬~ 配有嚼口的意粉,滋味十足👍🧆惹味薯仔牛柳粒 (配明火例湯+絲苗白米)$98出乎意料咁好食,牛柳粒肉質嫩滑,配上黑椒粒香口又惹味,大大舊,好抵食, 份量十足,正宗香港味😋🍛揚州炒飯 $66好足料,蝦仁又多,炒香的材料配上粒粒分明米飯粒,超香口食完正餐,我地仲試埋餐廳ge即場烘焙包點,因為呢間冰室嘅麵包係新鮮熱辣架🔥🍍菠蘿包$10二寶最愛,菠蘿包熱辣辣,金黃色的菠蘿包泛着濃郁的奶香,咬落去外皮非常鬆脆,充滿港式味道。🥨蝴蝶酥$12第一次見比手掌仲要大ge 蝴蝶酥,牛油味香濃,口感鬆脆,甜度適中👍🍪麻糬波波試左黑芝麻味同朱古力味黑芝麻味芳香撲鼻,黑芝麻味好香朱古力味好出色, 入面有朱古力漿,而且又大粒又足料,食完一粒真係唔夠喉,即刻想多粒呀😋
🍝焗鮮茄芝士肉醬腸仔意粉 $68
🧆惹味薯仔牛柳粒 (配明火例湯+絲苗白米)$98
🍛揚州炒飯 $66
好足料,蝦仁又多,炒香的材料配上粒粒分明米飯粒,超香口
🍍菠蘿包$10
🥨蝴蝶酥$12
🍪麻糬波波
試左黑芝麻味同朱古力味
黑芝麻味芳香撲鼻,黑芝麻味好香