去天水圍辦點事後,諗住入一入新界最西北面一遊,點知架架綠van爆棚,睇黎都係無緣份,轉移陣地,再入屯門一遊。睇左一陣野之後,肚子再度有點餓,又懶得行去置樂,諗番數年前在荃灣返學前後必去醫肚既地方,睇下總店的質素又如何......格局與其他分店無異,只係個menu 個排版幾靚,同埋有Point-Of-Sale (POS),唔知其他分店係唔係一樣呢?幸好假期仍有下午茶餐,粉類照原價加3蚊就有指定飲品或甜品,炒類+飲品或甜品都只係$25,於是叫左個扎肉蝦凍檬+龍眼冰。因原價關係,分量與散叫既一樣,在圖所示,蝦有四件,不論係新鮮或冰鮮,都值回票價,扎肉如果係一片片更加有口感,加上大量伴料,基本上可以撈埋咁食,不過以我喜歡加料既食客,唔會放過桌上既越式甜酸汁及整多碟通常只係熱食先會送上既指天椒及青檸片頭。的主角食完之後連伴料都食埋(汁除外),先至叫完成。至於龍眼冰,當然冇可能新鮮俾你飲,稍為甜左少少,但龍眼肉都起碼有五粒,加多三蚊仲想點!這間餐廳都曾經留下笑話,每逢出來聚會都會笑一大餐:1) 我有一次叫左碗生牛肉凍檬,係凍食,肉好似剛剛在冰霜取出介凍一陣,幸好到現在仲行得企得,見者請勿有樣學樣;

這間餐廳都曾經留下笑話,每逢出來聚會都會笑一大餐:
2) 個friend當左的越式甜酸汁係茶倒落茶杯。