2017-07-19 292 浏览
香港仔茶木開左都有一排,但係次次嚟親都係食lunch/dinner,反而無試過佢啲甜品。香港仔嘅甜品鋪愈開愈多,但好食嘅又無乜幾間,今次就同朋友同佢囡囡嚟食個下午茶,試下佢地個厚多士。星期六下午茶時間,例牌都係要等下位架啦。點知大概15分鐘就入得,抵讚。睇完menu我地兩大一細叫左兩杯野飲+一個toast。草莓蜜糖磚塊小朋友一見到就猛咁話好想食😂確實外型咁繽紛係好吸引嘅。切成一塊塊嘅蜜糖厚多士方便你唔使再切,加埋雪糕,士多啤梨,五顏六色棉花糖,視覺上已經留曬口水。當然食落多士都交足貨,外脆內軟,加埋雪糕食又係好滿足。對我嚟講就偏甜,但小朋友食得好開心。綜合水果茶 HKD37👍🏻👍🏻👍🏻朋友叫嘅野飲,佢話無咩茶味,裡面水果應該都係罐頭野,但勝在飲落refreshing,酸酸地啱哂食甜品🙂紫薯拿鐵(熱)甜到漏。可能因為食緊甜野,但真係好甜。算飲得出紫薯味,仲飲到打成蓉嘅蕃薯。但無下次了。環境&員工卡位都算舒服,員工都有禮貌。但係就有少少漏單,要提醒一下先有野食。

草莓蜜糖磚塊
草莓香草蜜糖磚塊