2020-07-19 35 浏览
週年撐枱腳之夜今日係同我男朋友3週年,男朋友預約左一間係鴻圖中心既法國餐廳。入到餐廳,感覺好舒服,燈光偏暗,浪漫同地方寬敞,入到去職員有替客人探熱,做足安全措施一坐低就有新鮮熱辣嘅麵包籃。最鐘意就係夠晒熱既包包。晚餐黎講,由頭盤到湯到主菜甜品,選擇都幾好,樣樣睇落都幾有特色。特製龍蝦湯龍蝦非常濃郁,好濃郁既龍蝦味,飲得出個湯係用左好多時間黎煮到咁高質素。 叫左個小食 男朋友想食豬肉腸豬肉腸好好味😂厚肉多汁👍🏼又大條!仲有薯條係底,份量都多嫁保濕黑毛豬雖然係厚,但係肉質夠淋,真係夠保濕。正伴碟係細粒薯仔點黑毛豬個醬汁都好好好味,算係最佳配合NZ羊架男朋友點左羊食,7成熟。佢話真係好味,無羊SO味,肉質方面好JUICY,見到佢食得好YUMMY就知。甜品方面特濃朱古力蛋糕 & 藍莓pancake整體嘅味道唔錯!所有製造都需時,因為真係即叫即整,食得出餐廳好用心製作。好味😋
週年撐枱腳之夜

一坐低就有新鮮熱辣嘅麵包籃。
最鐘意就係夠晒熱既包包。

特製龍蝦湯

叫左個小食 男朋友想食豬肉腸
豬肉腸好好味😂厚肉多汁👍🏼又大條!仲有薯條係底,份量都多嫁

保濕黑毛豬
雖然係厚,但係肉質夠淋,真係夠保濕。正
伴碟係細粒薯仔
點黑毛豬個醬汁都好好好味,算係最佳配合

NZ羊架

甜品方面
特濃朱古力蛋糕 & 藍莓pancake

整體嘅味道唔錯!

2020-07-12