2017-08-05 987 浏览
星期六約左朋友喺旺角行街睇戲,買左飛睇3點場,所以可以慢慢食啲野 嘆下傾下先去睇戲都未遲朋友仔話“辦館”既分店開到黎九龍,終於唔洗過海先食到....仲要開係雅蘭好近我地,所以想去試下之前自己喺中環飲過佢地既咖啡都唔錯,所以既然朋友想試,我又有咩所謂呢度有 A - I 既all day set ,有咸有甜,都係偏向輕食既選擇不過當中亦有提供幾款lunch set,食物就偏向飽肚啲既今朝同屋企人飲左茶先出黎,所以都唔係咁肚餓....所以就簡簡單單要左個Set B“火腿溫泉蛋芝士多士”HKd$68;而朋友就要左個L2“沙嗲安格斯牛肉撈丁”HKd$58呢度除左有張長長既吧枱之外,係店既另一邊箱亦有放置一張大白枱兼白光燈,岩晒一群相機食先既食友等左十分鐘到,我既“火腿溫泉蛋芝士多士”就拎得啦芝士火腿呢啲穩陣配搭,加上多士即叫即烤,味道一定唔會差得去邊既睇住隻溫泉蛋啲蛋黃汁流出黎個下真係好治愈飲品方面,上次飲過咖啡,今次就試下其他先所以我就跟餐加HKd$20要左杯“紅豆鮮奶抹茶”漸變既綠,面頭有著滿滿既紅豆我order左要濃啲抹茶,飲落重抹茶香,仲有少少回甘!的確唔錯而朋友既“沙嗲安格斯牛肉撈丁”

不過當中亦有提供幾款lunch set,食物就偏向飽肚啲既

等左十分鐘到,我既“火腿溫泉蛋芝士多士”就拎得啦

睇住隻溫泉蛋啲蛋黃汁流出黎個下真係好治愈

飲品方面,上次飲過咖啡,今次就試下其他先

所以我就跟餐加HKd$20要左杯“紅豆鮮奶抹茶”

漸變既綠,面頭有著滿滿既紅豆

而朋友既“沙嗲安格斯牛肉撈丁”都應該係即叫即整,所以就要等耐少少先有得食

個賣相都唔錯啵,朋友話啲牛粒都幾有牛味,唔係平日茶餐廳用梳打粉乸到淋曬嘅沙爹牛,味道都唔差!

朋友仔咖啡、奶類飲品同茶都唔好,所以就跟餐加左HKd$15要左杯“青檸梳打”

佢話酸甜得宜,好解渴

呢到既食物唔算好特出,但飲品的確唔錯,加上有個小角落俾你坐下食下影下相咁,感覺都幾好!
而且3點半至6點仲有tea set, 有cake加埋drinks都係HKd$30,下次想平平食件cake嘆下咖啡都可以再考慮下啵
2017-08-05