前两日去百老汇电影中心睇戏,gam 睇戏前都要去医肚既, 见plato系openrice 都几多人推荐, 价钱又acceptable, 就特登黎试下餐厅面积系油麻地都算几大, 坐得都舒服。我和朋友两个人叫左两套set dinner, 包餐汤、蒜蓉包和饮品是日餐汤为南瓜忌廉汤,系用新鲜南瓜打成, 食得出天然的既味道, 系呢餐饭的好开始, 而且仲有两块烘过的蒜蓉包一齐食, 非常有诚意, 又唔会gam 单调。苏格兰比目鱼扒, 配香草牛油焗薯仔粒,西兰花, 沙律(松露野菌汁)比目鱼面层酥脆,香口非常,一切开看看, 鱼肉雪白丰厚,质感滑嫩, 鱼油丰盈, 肥美得黎又啖啖肉,多汁又唔会感觉到干身, 而且肉质仲非常嫩滑tim~估唔到嘅系连配菜的西兰花同沙律捞埋松露野菌汁变得非常好食, 薯仔都焗非常可口,让人不禁一粒接一粒gam 食。黑松露野菌意大利饭黑松露野菌意大利饭系送黎时已经闻到香气四溢,未食已经流口水了个饭有好重嘅黑松露味, 好似每一粒饭都沾有黑松露酱, 味道浓郁而且个饭的煮到有点外软内韧的感觉,非常Creamy最后我们叫了杯冻柠水同冻柠茶作结。顺有一提, Plato店员的服务也挺不错呢~
前两日去百老汇电影中心睇戏,gam 睇戏前都要去医肚既,
餐厅面积系油麻地都算几大, 坐得都舒服。

是日餐汤为南瓜忌廉汤,系用新鲜南瓜打成,
南瓜忌廉汤

食得出天然的既味道, 系呢餐饭的好开始,

苏格兰比目鱼扒

比目鱼面层酥脆,香口非常,一切开看看, 鱼肉雪白丰厚,
苏格兰比目鱼扒

质感滑嫩, 鱼油丰盈, 肥美得黎又啖啖肉,
苏格兰比目鱼扒

多汁又唔会感觉到干身, 而且肉质仲非常嫩滑tim~
苏格兰比目鱼扒

估唔到嘅系连配菜的西兰花同沙律捞埋松露野菌汁变得非常好食,
薯仔都焗非常可口,
让人不禁一粒接一粒gam 食。

黑松露野菌意大利饭

而且个饭的煮到有点外软内韧的感觉,非常Creamy
冻柠水同冻柠茶

冻柠水同冻柠茶