2015-06-21 304 浏览
同老婆起九龍城食完泰國菜,當然要食甜品中和一下啦!我地就黎到依家甜品小店幫襯一下!依家小店鋪裝修簡單乾淨,絶不花巧!老婆點咗佢至愛嘅提拉米蘇,即係Tiramisu!呢款甜品係呢度嘅招牌之一,特別在於佢係用盆栽造型設計,啱啱上檯時真係幾可亂真,同真嘅盆栽無咩分別!味道方面唔會太甜,口感好香滑,但Lum酒同咖啡味道略淡!老闆話因為要迎合返香港人嘅口味,唔可以太重手。而我就點左個芒果拿破崙,脆餅之間係吉士醬,一般吉士醬都係好油膩!但配上又脆又鬆化既拿破崙皮面,兩者香脆而不太甜,再加上芒果既鮮甜,兩者配合得非常之好,賣相亦相當吸引!
题外话/补充资料: 飯後食埋甜品先至叫完滿,每個人都係50蚊左右,價錢適中合理!