2009-05-10
有朋自遠方來, 帶佢地去地鐵唔到o既九龍城晚膳, 必食首選當然係清真牛肉館其實小弟都係第一次去8點幾去到, 十幾人圍住個門口, 原來有3分1人都係等外賣, 拎左張飛仔, 大概等7-8張台唔洗10分鐘, 就到我地, 非常好二話不說, 先叫一人一個牛肉餅, 其他o個D 等我逐一點評1. 牛肉餅: 外表普通, 不過一咬落去.............一發不可收拾, 肉汁o係咀邊湧哂出黎, 啜都啜唔切, 好彩唔係噴出黎, 唔o係o既話同台食客一定糟殃。肉餅夠熱, 肉質夠嫩, 肉汁味道適中, 果然係招牌菜。好想再encore, 不過都係留肚食其他野 2. 雞絲拉皮: 冇乜驚喜, 不過花生醬唔會太"杰"張住個口, 幾好 3. 酸辣湯: 本人對呢味野一向冇乜興趣, 所以.........呢個都係普普通通4. 清真炒飯: 落單o既時候, 侍應同我地講話辣o既, 我覺得一D辣味都冇, 反而o岩我胃口, 不過鍾意食辣o既朋友, 應該會失望 5. 紅燒羊腩: 碟頭夠大, 味道唔太濃, 羊肉應該係羔羊肉, 好嫩, 唔羶, 配菜o既春筍都好好味, 值得推介! 請遠方朋友食飯, 最緊要有特色, 唔需要等太耐, 同埋
其實小弟都係第一次去
唔洗10分鐘, 就到我地, 非常好
二話不說, 先叫一人一個牛肉餅, 其他o個D 等我逐一點評
請遠方朋友食飯, 最緊要有特色, 唔需要等太耐, 同埋o岩佢地口味。佢地食完之後, 都勁讚。價錢都唔算貴, 正!