主用的iphone手機有安心出行,但放在辦公室充電無法帶出。到店後你哋話唔使填資料,OK,我當著你前臺女A的面、借用他人的hotspot給備用Android手機下載、掃碼、展示結果,得到了女A的充分認可。回到座位上另一侍應男B追著搵我睇記錄是乜道理?我同男B講,前臺女A已經睇過,但男B堅持要睇。我很想知,莫非女A不是你們員工所以佢睇過唔算數,還是我下載的不是hk gov提供的official安心出行,還是我scan的不是你們店的QR碼,還是必須讓你們店裡每個員工都睇返一遍我的手機之後才能落座就食?不想再同男B廢話,我直接轉身出店,到前臺我同女A講,啱啱你已經睇過,點佢(男B)還要一直睇?女A默不作聲,唯男B還在喋喋不休。Sure,永久拉黑你們店,絕不再來。
2021-12-16