2023-04-03 23 浏览
同朋友去銅鑼灣行街,臨近晚餐時分,見到呢一間餐廳坐滿晒人,咁我哋都入去試吓~~😆間餐廳裝修非常之有台灣風味,一路播住五月天嘅歌,真係好似去咗台灣咁! 🥰因為我哋兩個都好肚餓,所以揀咗好多嘢食🫣🫣首先小食 - 薯餅起司蛋餅🍳融合了薯餅、芝士和蛋餅三種食材。蛋餅夾上薯餅和芝士,薯餅的酥脆和芝士的濃郁香味融合在一起,再加上蛋餅的綿密口感,簡直後絕配!朋友鍾意食大腸麵線~要左一個小嘅試下麵線柔軟滑嫩,湯底濃郁鮮美,加上大腸的鮮香,非常開胃美味😆另外再叫了眷村牛筋麵,有好多牛筋!湯底濃郁香醇,牛筋的口感彈牙有嚼勁,加上麵條的Q彈滑嫩,非常好食!見到便當類型 有兩款配菜 半隻滷蛋同一款涼菜~心郁郁之下又叫咗真心滷肉便當🍱滷肉口感鮮嫩多汁,香氣四溢,非常好送飯,加上麻婆豆腐 同埋炒菜,有菜有肉非常營養豐富!呢間餐廳又抵又好食,下次試吓飲嘢先!

因為我哋兩個都好肚餓,所以揀咗好多嘢食🫣🫣

首先小食 - 薯餅起司蛋餅🍳

朋友鍾意食大腸麵線~要左一個小嘅試下
麵線柔軟滑嫩,湯底濃郁鮮美,加上大腸的鮮香,非常開胃美味😆

另外再叫了眷村牛筋麵,有好多牛筋!

呢間餐廳又抵又好食,下次試吓飲嘢先!