由细舖搬大舖但人龙都无减过就知系高水准之作👍🏻 平时喺hall嗌外卖就食得多🥡🥢 难得同屋企人去开港岛就带佢哋试吓😋 嚟个阿元放题🕺🏻 试到好多款小食超开心🥳 入到去好似去咗台湾夜市咁🇹🇼 有feel喔 (´∀`)【阿元鲁肉饭】💰$42去到阿元冇理由唔嗌阿元鲁肉饭😌 鲁肉入口即溶进我的猪腩肉🐖 配上粒粒饭半只卤蛋黄酸瓜加一条菜🥬 Carbs protein fiber fat有齐晒🤗 明知食完会肥两磅都抵🐷🦄满足指数: ❤️🧡💛💚💙【爆蛋鸡肉饭】💰$42第一次食又ok㖞🙉 鸡肉少干但捞埋太阳蛋同酸菜又几好味👌🏻 味道比鲁肉饭较清淡 啱冇咁重口味嘅朋友仔👀🦄满足指数: ❤️🧡💛💚【蚵仔大肠面线】💰$40个面线真系好好味😍 唔知系咪太耐冇食🤔 完全系台湾食嘅味道💓 面线好索之余保持到质地 唔会淋到一pat pat🍜 蚵仔aka蚝宝宝细细只几肥美😋 唔食大肠cm唔到🤭🦄满足指数: ❤️🧡💛💚【肉松起司蛋饼】💰$35每次阿元一定要嗌蛋饼❗️堂食新鲜整起好好食🤤 烟韧嘅蛋饼包住满满嘅肉松同cheeseee🌮🦄满足指数: ❤️🧡💛💚💙💜【玉米起司蛋饼】💰$35想健康啲嘅话可以嗌呢个🌽 一样咁好味😋 但如果两

阿元鲁肉饭

🦄满足指数: ❤️🧡💛💚

【肉松起司蛋饼】💰$35
🦄满足指数: ❤️🧡💛💚💙💜

【玉米起司蛋饼】💰$35
想健康啲嘅话可以嗌呢个🌽 一样咁好味😋 但如果两个只能活一个 一定拣肉松🤤
🦄满足指数: ❤️🧡💛💚💙

【炸起司地瓜芋泥球】💰$35
一上枱见到得四粒波 心谂真矜贵🧐 食落去𠮶下真系哗一声💥🤩 个起司个拉丝真系crazy (📽去片🎞)好幸福喔🥰 地瓜波波比芋泥波波更chewy😋 如果你系芝士+番薯迷🧀️🍠 一定要试❗️
🦄满足指数: ❤️🧡💛💚💙💖

【香脆炸大鸡扒】💰$40
普通唔太油几香口炸鸡扒 不过真系几大块同个饭碗差唔多size🙈

【酥炸鱿鱼】💰$39
普通几脆唔太韧鱿鱼 觉得附送嘅炸叶好味啲☘️😂

【秘制蒜泥白肉】💰$40
屋企人钟意食所以嗌左一碟🤗 都不俗👌🏻 平时冇食开冇得比较🤷🏻‍♀️

【奶茶三兄弟】💰$30
从前有三兄弟 —— 珍珠仙草布丁 遇上了走甜都偏甜奶茶
俾人饮咗落肚 完。

肉松起司蛋饼

#OhMyFoodBae_ktown
#OhMyFoodBae_kwuntong
#OhMyFoodBae_taiwanese
#OhMyFoodBae_yellow
#OhMyFoodBae_OMGhohoMEI

📍阿元来了 (西环)
西环坚尼地城北街31号地舖
2020-06-07
等候时间
20 分钟 (堂食)
阿元鲁肉饭
肉松起司蛋饼