2019-04-26 355 浏览
来到长洲最后一日,一招就租架三轮单车踩,唔踩单车都唔知长洲原来都咁多地方去,强烈建议你长洲要租架单车踩,特别系夏天,流少好多汗,人都舒服啲踩咗半日单车,食完个午饭,有咩做好?咪又系食糖水啰,今次嚟到呢间,相信好多人都食过,叫天然 喺呢个流行健康嘅世代,呢间叫天然嘅糖水舖,个名真系改得好好,系人食糖水都想食得健康啲,唔好有咁多罪恶感。一入到去,店舖嘅面积唔算大,干净企理,冷气够涷, 见到个menu 真系样样嘢都想食,我最钟意食嘅糖水,系芒果同椰子,我睇到有一个芒果椰子冰 唔使讲我至爱,出咗呢个芒果椰子冰之外,我哋仲叫咗一个雪糕汤圆杨支甘露,同埋一个奶冻,仲有芒果同榴梿糯米糍。首先讲啰米糍,芒果维持一贯嘅水准,够甜,皮唔算好厚 , 另外榴梿糯米糍令我喜出望外,榴梿肉非常多 榴梿够cream,不过真系一个起两个止,食多会漏。跟住就系雪糕汤圆杨枝甘露,个雪糕系芒果雪糕嚟 但食落去个芒果味唔系好够, 另外佢嘅汤圆唔系我哋一般所认识屋企食到阿妈整𠮶啲汤圆, 啲汤圆咬落去,大菜糕嘅口感,同我想像嘅汤圆有啲落差,另外个杨枝甘露,可以再冻啲就更加好。最后系我嘅至爱芒果椰子冰,呢个真系唔使讲嘢 够冻有椰子

最后系我嘅至爱芒果椰子冰,呢个真系唔使讲嘢 够冻有椰子味,加埋芒果,简直系绝配,食完真系成个人都凉晒。