餐厅: 熊拉麵 (蘇杭街)
资讯:

2022-05-29 565 浏览
一向喜欢熊拉面嘅各种限定款式✨(熊拉面嘅汤面我系觉得一般嘅🙈)鱼油捞面系重口人士必试嘅诚意之作🤩.今次试试佢地新出嘅期间限定:"三虾极浓酱汁冷沾面"🦐🦐🦐当中三虾指嘅系甜虾、赤虾、樱花虾.除咗沾面常见嘅冻面,仲配上咗冻嘅沾汁。面上嘅配料有4只赤虾同樱花虾碎、溏心蛋、荀及日本葱。而沾汁据店员所讲,系由甜虾、虾膏、及虾味噌调制而成。比起叫"汁",其实个浓稠度叫"酱"会比较合适🧐冻沾汁充满浓浓嘅虾味而唔死咸,咸香中食到丝丝嘅鲜甜味,应该就系甜虾嘅甜啦🦐!冻沾面配上冻沾面,夏天食的确非常清新舒服✨虾系新鲜爽弹嘅,有4只都几有诚意,溏心蛋同荀依旧不过不失啦。整体个balance算唔错。.唯一要批评嘅系,粗面加咁浓厚嘅沾汁,稍有不慎真系会觉得有点太重口🙈自己食时要控制下每啖汁同面嘅比例啦🤣 同埋都系重口食物嘅通病,食到最后会有点漏同有点寡,呢个时候可能考虑配上佢地嘅辣芽菜或者加入昆布醋,咁就味道上更多变化,冇咁易寡啦✨
一向喜欢熊拉面嘅各种限定款式✨
(熊拉面嘅汤面我系觉得一般嘅🙈)
鱼油捞面系重口人士必试嘅诚意之作🤩

今次试试佢地新出嘅期间限定:
"三虾极浓酱汁冷沾面"🦐🦐🦐
当中三虾指嘅系甜虾、赤虾、樱花虾
三虾极浓酱汁冷沾面

除咗沾面常见嘅冻面,仲配上咗冻嘅沾汁。

2022-05-29
用餐时段