2009-06-20
老豆都差不多六十歲, 平時會同佢閙吓交鬥吓氣, 但, 個心始終好錫佢父親節到, 食餐飯慶祝係必然, 只係想帶佢食到好野, 可以開心啲 穩陣之選, 係去金寶食泰國菜!坦白講, 金寶唔係樣樣野都好食, 不過有兩三樣突出的, 已經曾吸引我來, 好似個爆醬蝦丸, 入面啲蝦膏好香, 不過有時會得好少, 要向侍應投訢 今次就好彩四粒都正常, 無畸胎!新發現之前無食過又好好食係個牛油大頭蝦, 一隻開邊再斬開六份, 隻蝦好大隻, 用牛油炸到金黃真係好香好脆同好好食! 個泰式炒粉都唔錯, 金邊粉唔會炒到漿糊, 而係一條條仲有小小彈性, 味道ok, 加埋青檸汁食都幾有風味炒芥蘭就一般, 唔知點解泰國餐的炒菜總係好多油, 呢度都唔例外三個人食, 二百五蚊, 父親節就係咁過
三個人食, 二百五蚊, 父親節就係咁過