2016-05-25
今日收工同同事一齊休閒一刻,首次朝聖Selfie Cafe,地方不是很大,大概有十多張枱。環境設計以簡潔為主,感覺舒適。適合朋友間的小聚或情侶間的拍拖地點。佢最有gimmick就係以食用顏料打印飲品同打印馬卡龍。俾咗相cafe,之後侍應俾咗meul我哋坐低慢慢揀飲品。馬卡龍相片都算清晰,同事仔仔朱古力好可愛。馬卡龍係抹茶味,味道剛剛好,唔會太甜,誠意推薦。今次叫咗濃情朱古力(熱) & 極品皇后奶茶(凍),佢有得揀少冰/少甜。濃情朱古力:朱古力味濃厚,感覺好滿足,但味道偏甜,飲完有d漏。如果唔鐘意太甜的朋友,建議叫少甜。因為頂層奶泡都有糖份,攪拌後會更甜。極品皇后奶茶:今次同事叫咗3分甜,奶茶入口口感滑,經攪拌均勻後,泡泡口感更幼滑。侍應有問必答,感覺有熱誠有禮,有親切感。由於同事的馬卡龍唔係即時享用,侍應亦貼心提示馬卡龍放雪櫃可放一個月,如享用時要放30分鐘後才可食用。臨走時,侍應遞上公司名片及簡介宣傳單張作一個首尾呼應的總結。從單張上得知更多關於Selfie Cafe的資訊。如有多元化打印系列的產品供客人選擇,例如打印曲奇、打印棉花糖等等。打印食品及飲品在香港市場的確比較新穎,首次朝
侍應有問必答,感覺有熱誠有禮,有親切感。
臨走時,侍應遞上公司名片及簡介宣傳單張作一個首尾呼應的總結。從單張上得知更多關於Selfie Cafe的資訊。如有多元化打印系列的產品供客人選擇,例如打印曲奇、打印棉花糖等等。打印食品及飲品在香港市場的確比較新穎,首次朝聖感覺新鮮。