2019-12-11
聖誕節快到,需要準備禮物給朋友,就打算去K11 甜藝家買甜點先試味,哈哈。Sweet Boutique 是 Tony Wong 開的,地點方便,門面裝潢相當高貴。內裡陳列著不少產品,以低糖和健康食材製造出如蝴蝶酥、曲奇、蛋捲等食品。嘩嘩嘩,禮盒好靚好精美,而且迎合快到的聖誕節,送禮自用都可以!我就買到迷你蝴蝶酥及雜錦朱古力脆米波迷你蝴蝶酥 $118似水晶球的包裝幾夢幻,每塊都整齊擺放好,放了不少心思。心型的外表,未食已覺得很甜。咬一口好鬆脆,有濃而不膩的牛油香,還有剛好的焦糖外層,微甜的味道,令人回味,忍不住一塊接一塊地品嚐。雜錦朱古力脆米波 $108透明水晶球外型,簡單優雅,確實適合送禮。打開就嗅到濃濃朱古力,單以為白朱古力、朱古力、黑朱古力,原來...細味品嚐是白朱古力柚子皮、牛奶朱古力紅桑莓及黑朱古力橙皮,每口好香脆,中間夾雜著各款鮮果味道,更突出朱古力的濃香,好有驚喜!
我就買到迷你蝴蝶酥及雜錦朱古力脆米波
迷你蝴蝶酥 $118
似水晶球的包裝幾夢幻,每塊都整齊擺放好,放了不少心思。
心型的外表,未食已覺得很甜。
雜錦朱古力脆米波 $108
透明水晶球外型,簡單優雅,確實適合送禮。