2022-01-11 5494 浏览
♨️和三昧銅鑼灣軒尼詩道555號東角中心22樓❤️據說係香港三大鐵板燒之一,佔地14000尺,滿心期待反而今次有D失望,先唔講食物,我地食鐵板燒正常應該一道道菜慢慢上,但見佢一次過落晒所有食物去鐵板度整,發生咩事呢?好趕時間有下場?廚師亦冇同我哋有任何交流,真係疫情好好生意所以咁忙,今次體驗未達預期的理想😔總括嚟講咁老字號嘅鐵板燒店有少少Hea客人,食物材料未係好靚,一鑊過上菜真係嚇死寶寶,但我估計佢好多die hard fans, 因為都全院滿座,但我食一次應該夠唔會encore📍清新沙律好普通好似食普通居酒屋提供的沙律📍車海老大蝦唔夠彈牙但鮮甜的📍北海道貝柱未夠鮮甜但爽口的📍南非鮑魚點下汁食還可以的📍銀雪魚正常的銀雪魚味道📍松葉蟹棒正正常常無驚喜📍特上鵝肝鵝肝夠濃郁肥美漏口啱我口味📍美國牛薄燒冇牛肉味的薄燒,失望📍炒飯睇住佢炒點解好似我自己炒都炒到咁嘅款,味道係好住家feel😔📍炒雜菜:芽菜、菇為主好味成碟食晒📍咖啡特別之處食完要去另一位置休閑區飲咖啡食雪糕,又可以Hea一陣吹水,咖啡係好飲的📍柚子雪芭少少孤寒要加錢先有雪糕,竟然冇乜柚子味,又係失望食物:7.8/10抵食:7.5/10
♨️和三昧

正正常常無驚喜
📍特上鵝肝
鵝肝夠濃郁肥美漏口啱我口味
📍美國牛薄燒
冇牛肉味的薄燒,失望
📍炒飯
📍炒雜菜:芽菜、菇為主
好味成碟食晒
📍咖啡
📍柚子雪芭
少少孤寒要加錢先有雪糕,竟然冇乜柚子味,又係失望

食物:7.8/10
抵食:7.5/10
環境:8/10

#和三味 #食在銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #causewaybayfood #香港美食 #香港美食指南 #食好西 #鐵板燒 #teppanyaki #teppanyakigrill #海鮮 #老字號 #hkig #hkigfood #hkfoodie #hkfood #foodhk #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblog #foodie #foodiehk #foodphotography #foodblogger #foodpics #相機食先 #美食日記 #美食推薦 #日式鐵板燒 #foodieblogger