2019-09-17 1596 浏览
话说有同事退休,我地一大班同事同佢搞个退休晚宴,退休同事话想食蟹粥㖞,所以就拣左呢间餐厅。呢度虽然比较瘾敝而且地方浅窄,但麻雀虽小,五藏俱全呢!因为地方细,要食就要预先book定。我地6点半就有人到场,等齐人就8点开饭,一路食到约10半,大声V哇鬼叫都冇人话,全场气氛真系好正!呢度个烧羊架,上菜时烈火红红好有气派,食落一d都唔so, 我都忍唔住食多旧。d虾好甜好新鲜士多啤梨骨系呢度其中一道招牌菜,一定要试下! 酸酸甜甜仲有好香士多啤梨味。最后当然唔少得个蟹粥! 大大只长脚蟹,每只脚都好多肉,唔识食呢度厨师仲主动走埋来教你点食,点埋佢个柚子醋,真系无得弹! 煲粥更加系吸收晒蟹既鲜甜味,大大煲,食唔晒记得唔好嘥,带俾屋企人试试。呢度每道菜都整得好出色,不能尽录,总之就系回味无穷!!食完餐厅仲有搞笑影相环节,有唔同道具俾人玩,气氛一流呀!

d虾好甜好新鲜

呢度每道菜都整得好出色,不能尽录,总之就系回味无穷!!

食完餐厅仲有搞笑影相环节,有唔同道具俾人玩,气氛一流呀!
  • 士多啤梨生炒骨
  • 蟹粥