2009-02-22
睇左幾篇食評都讚森美,D相又好正甘,終於忍唔住遠道黎荃灣(我太扮野,明明我為食到長洲都會專登去)但係去到先發現唔知昌安商場係邊?去到昌安商場又係個角仔先見到間鋪,唔通尋美食真係要負出??去到7:45間店full哂la~好彩book左8:00,嘻嘻返正題,呢晚食左兩個set再追加甜品:蒜蓉包:跟湯上,個湯好普通,蒜蓉包著幾美味,但我覺得乾左D,似多士多D大蝦伴帶子:味道絕對有水準,賣相好好,但兩隻蝦肉質麻麻,同埋帶子得一粒,滿足唔倒為食的我(個人問題,可以不理)鵝肝伴牛柳:一向下太好肝類,今晚小試了一口,味道中上,呢個價位& size幾好啦,同埋個牛柳燒得好嫩,對板,但點解佢冇問幾成熟??唔通佢估D客拿得生?木糠布甸:真係幾好,"層"數夠,唔求其,最怕食到果D雪到冰的木糠布甸,呢個合格心太軟:嗚...最期待的,反而....心太軟流得太少醬呀,唔通控制失當?總括而言,幾滿意(雖然我心裡有好多"迷"),店子空間雖然較細,但老板幾貼心,梳化位有好多抱枕,坐得都舒服,待應服務勤快,呢類小店情懷唔係集團式西餐廳可以提供到,所以,加油呀!森美
返正題,呢晚食左兩個set再追加甜品: