2010-05-14
午市同事訂咗位喺度食,都係第一次嚟呢度食。先講一講呢度個環境先,成間鋪頭不大,應該坐到大概只坐到20多人,感覺上有啲狹窄,尤其最裡面嗰啲位,有部份係卡位,而我地好彩今次有得坐卡位。我要了一個「雜錦魚生飯定食」,有些少配菜喺面,既可令個定食顏色更豐富,又可以令食客看上去覺得個魚生飯有很多材料,令賣相吸引啲。另外,個定食配麵豉湯。個魚生飯有好幾種魚生、刺身或者燒魚,包括:唔少得嘅三文魚刺身(不錯,幾新鮮)、燒過嘅三文魚皮(少少脆,幾香)、幾大隻而又鮮味的的甜蝦、劍魚腩、鱆紅魚、北寄貝、蟹柳、玉子等等,材料都唔算少。另外,可能是即叫即整的關係,有時人多要稍稍等一等至有得食,我地就有啲同事等咗一段時間個定食先嚟。雖然材料種類繁多,不過價錢都唔平,整體來說,個雜錦魚生飯定食只是不過不失啦。服務也可以。