2021-05-18 55 浏览
今日去深水埗行街,人唔多但天气好热,午餐就唔特登揾,只系想食下无味精既野,今日系条街已经热到傻再食味精野饮几多水都唔得,见呢间小店系主打家庭饺子就入左去试下,好彩无拣错,果然系无味精既家庭食店店面装潢平实,最重点系价钱贴地,绝对系良心小店,入面无咩好特别既装饰或者好吸引既装修,简单既餐桌 食物方面有饭,有面,有小食,有饺子,有甜品,选择都算几多,我地两个人,点左一个猪手饭,一款饺子,一个炸鸡, 一个菜,仲有一个饭团日式住家饭团,超好食,好香好惹味,就算无其他𩠌都食到两个,米用日本米又烟韧又香,呢个价钱超值日式炸鸡,一上菜已经香喷喷,忍唔住食左先,鸡肉好嫩滑多汁,用既应该系鸡脾肉,连少少鸡皮一齐炸,肉汁唔会走晒但又唔会油腻,抵赞炸粉仲好薄,店主诚意十足,绝对有惊喜红烧猪手饭都有惊喜,无谂过出街食猪手都可以咁腍咁滑,份量又多,唔使用力咬已经皮同骨分开,而且一定无落味精,食完唔会口干,衣家出街食饭要揾一间无味精嘅店真系好难呢度俾左一个新标准我洋葱猪肉汤饺子都唔错,饺子大大粒,手工制造,汤底系淡淡嘅粉葛味,系住家饭既味道,好足料,见到老板系用心去做食完已经饱都食唔落甜品,门口个冻柜见到佢个日式

日式住家饭团

日式炸鸡

炸粉仲好薄,店主诚意十足,绝对有惊喜

呢度俾左一个新标准我

洋葱猪肉汤饺子
生菜
檬水

食完已经饱都食唔落甜品,门口个冻柜见到佢个日式cheese cake 真系好吸引,仲有焦糖布甸系用3.6牛奶
唯有下次再去食
两个人食到饱,价钱又唔贵,真系好抵赞,而且水准唔差,成日出街食重味又多味精既饭,呢间可以话系返朴归真既一间小食店
2021-05-14
日式住家饭团