2019-07-06 110 浏览
之前食過返尋味,又嗌胡爐四格鍋,湯底分別係沙爹、蕃茄、麻辣同清湯。至愛麻辣,湯底有鴨血同腐竹,淨係鴨血配麻香既湯底已經夠曬搶頭。蕃茄同清湯都好正。呢個蕃茄湯係我最中意既湯底,佢並唔係普通既蕃茄湯。因為佢係用牛腩同薯仔去淆成,十分入味!打邊爐肉類當然唔少得,但見到價錢都唔係平,但打邊爐點都要食牛既,所以叫左個雙拼手切牛(本地牛同牛頸脊)碟牛一上枱已經嘩嘩聲,睇到油脂分佈好平均,每塊牛都充滿住雪花!同埋每塊都有厚度、好足份量! 一黎到已經逼迫及待要食佢,店員建議我地碌10幾秒食得,我碌到5成熟,入口好林唔會韌,充滿油香!好正~份量都好多,$398其實唔貴,物有所值!響鈴佢啲響鈴係即叫即炸,上菜嗰陣都係熱辣辣,非常新鮮,浸落啲湯度好索汁,食到好香嘅香油味。呢個超級推薦。叫左兩個丸類,牛骨牛汁丸,薑汁皮蛋豬肉丸,雖然望落差唔多樣,但食落兩個都有好有驚喜! 牛骨牛汁丸,牛味都重又有油香,咬到一半見到有一粒粒類似啫喱既野,原來個香味就係呢度黎。薑汁皮蛋豬肉丸,咬落去不得了,薑味同皮蛋真係好夾,我feel到佢係有落左少少酒調味,好香好好味,推薦推薦!

響鈴