2020-09-12 209 浏览
今日同屋企人入長洲,諗住食個海鮮餐先出返香港,平時經過呢個檔口好多次都冇食過,諗住今次試吓,點知就中伏,都怪自己事前無check下OpenRice....坐低後伙記會同你講,餐牌嘅喺都係雪藏海鮮,要食新鮮嘅可以去魚缸揀,不過會貴啲。眼見伙記同每枱客都係咁講。Order咗幾樣餐牌嘅海鮮同炒飯,包括炒斑球。轉頭伙記又問你,斑球貨色一般,可以指定轉食東升斑+$50。 好,我轉,一碟西蘭花炒斑球收$188。最終,無一碟海鮮係新鮮,賴尿蝦霉到唔食得,炒蜆唔掂,斑球亦唔見得好食,仲有粉絲蒸蝦,粉絲係𣺉。碟炒飯我懷疑係隔夜再隔夜再叮番熱,乾到以為自己食緊糯米飯。同伙記反映下,佢話可以幫我攞返入㕑房加啲水炒下佢....喂真係唔該晒你啦。食完真係唔肚痾都偷笑。希望其他人唔好中伏!

眼見伙記同每枱客都係咁講。

Order咗幾樣餐牌嘅海鮮同炒飯,包括炒斑球。

食完真係唔肚痾都偷笑。希望其他人唔好中伏!
2020-09-12