2010-09-03 71 浏览
上兩次已經想去試下"迎" 嘅菜式,不過都話訂滿,所以無緣品嘗! 今次可以訂到位,心中都有一份喜悅。 the One 嘅"迎" 佔盡地理優勢,位於高層20樓,可望維港夜景。用餐方面,招乎比一般中式洒樓好。經理介紹左魚翅四喜餃,佢話雜誌有介紹過,所以我地點了一試。顏色吸引,蝦肉爽口,重有少量魚翅增加貴氣,做得精美!個蠔煲就麻麻,個煲上菜時唔係熱到啫啫聲,啲蠔肉比較實,粉就厚左啲, no good!39 頭日本吉品鮑 雖然可以用刀义去享受,不過真係細隻左啲, 鮑汁味okay.個木瓜燉魚皇湯就中規中矩,算唔錯。玉盤鮮豔素碟上賣相差左啲,唔夠正,味道算係清淡。堂煎德州牛扒本來想賣弄服務技巧,增添視覺享受,可惜,員工技術有代改善 雖然味道okay, 不過賣相唔得, 同肉地比較韌!黑瓜子斑 反而唔錯,有魚味唔沙皮,而且抵食!!! 甜品方面, 經理推介豆豆千層凍餅, 個樣 okay, 即係紅豆多層 pan cake, 但係比較乾。
用餐方面,招乎比一般中式洒樓好。

個蠔煲就麻麻
個木瓜燉魚皇湯就中規中矩,算唔錯。
玉盤鮮豔素碟上賣相差左啲,唔夠正,味道算係清淡。
雖然味道okay, 不過賣相唔得, 同肉地比較韌!
黑瓜子斑 反而唔錯,有魚味唔沙皮,而且抵食!!!
魚翅四喜餃
薑蔥肉青美蠔煲