2011-07-04
之前已經幫襯過這間越南餐館好多次,因為覺得佢地d生牛肉河好正…點知每次黎到d質素越來越差…今次和我屋企人再去點知就出事啦!!一行六人叫了五碗生牛肉河,一碟蝦膏炒飯,小食就叫左蝦餅和香茅豬扒,我的屋企人吃這碗牛肉河就覺得有d怪怪..因為覺得佢地d生牛肉唔似牛肉以是豬肉片…但當我們詢問侍應的時候,侍應尷尬回答是牛肉…至於佢地果個蝦膏炒飯…少少蝦膏的味道都無..我覺得似西炒飯多d囉!!!個蝦餅和香茅豬扒就普普通通無咩特別,最後餐飲叫了一杯要補6元的椰汁紅豆冰(味道超淡d豆又超硬超少) ,凍咸甘吉水和柚子茶不過不失 .總結 : 我最唔鍾意係”將貨就價” 其實我覺得做生意要對得人對得自己,如果d牛肉真係升得咁多咁咪加價囉…唔好攪到個招牌都衰埋..咁樣值得嗎? 現在影了兩張相給您們看(因想大家清楚看到d肉所以放左去隻碟)..這些好像是人造肉一樣..一邊似牛..一邊似豬…都唔知會唔會吃死人!!!!所以我地已經列佢入黑名單,唔會再幫襯..!!