Follow咗呢个ig好耐,知道系由一位中医师开嘅,亦试过佢哋嘅纸包米水饮品,唔知系心理因素定点,饮完硬系觉得个人精神咗,相信健康饮料会系嚟紧嘅大趋势!今次有机会见到间实体舖,紧系饮返杯支持下啦!成间舖嘅设计都充满粉红泡泡少女心,仲有其他产品买,例如茶包、汤包、暖水壶同其他souvenir,直头拍得住大型连锁咖啡店!每杯嘢饮都会写埋有咩功效,好适合繁忙嘅都市人,一睇就拣到边杯适合自己。📍 竹蔗粟米须米水(冻)$36 🍹价钱 10/10味道 10/10今次拣咗杯一定唔伏嘅试下水温。我呢d肤浅嘅人就睇好唔好味架啫,好味仲要健康就当然系bonus!呢间嘅所有冻饮都系走冰嘅,而糖就选用蔗糖(冇记错的话),基底系米水,饮落清清哋,冇叫少甜都唔会好甜,即使有竹蔗一齐煲都系咁话,绝对系健康之选。官方话呢杯系可以健脾祛湿同减轻疲惫感,适合春困、脾胃虚弱、容易疲倦、水肿、小便不畅顺、一直沉睡且慵懒的人们。💌总结呢个价钱,喺市场上可以买到一杯黑糖珍珠奶茶,但就算叫到有几少少少甜都好,大家都知其实都只系一杯唔健康嘅塑化剂,倒不如试下健康嘅米水饮料!呢间绝对系私心推介!

📍 竹蔗粟米须米水(冻)$36 🍹
价钱 10/10