2017-03-21 896 浏览
朋友行街经过见到招牌照片,深深被红烔烔的烤魚🐟吸引!約出來吃飯都要拉去陪她吃心心念念的烤魚,她對魚的喜愛程度深到爆表,但我對魚唔係太感興趣,不過做朋友都要照顧她人的口味不能次次都要按自己合心水的魚有三種魚種類選擇,有鱸魚,龍脷同清江魚,朋友吃辣好勁,我見到有點覺得挑戰我的極限感,不過吃下去辣度還好,接受到,被紅油嚇到⋯⋯整個口腔只覺得麻,後感越來越辣,還有點鹹,不過真的辣的過曬癮,魚烤的好香無咩骨刺都被調起、肉質很實入味,唔知道辣椒🌶️有無關係感覺唔到魚腥味。這點我最喜歡😍,好重口味啊,朋友吃到唔停嘴,感覺很長時間無餐飽🌶️辣椒吃個樣不過如果按我口味選,我會選唔辣的真的說辣非辣,不辣又假話都算招牌的混豬飯,上面是燒過的脆皮豬,下面有飯。皮烤得好脆,肉唔會肥點上三款唔同的醬,各有千秋!但吃吃下好膩口
不過如果按我口味選,我會選唔辣的真的說辣非辣,不辣又假話