2023-06-10
<<🌞辣死你媽星馬菜>>熱辣辣的天氣就會諗起泰國/馬拉地方,今晚約左Frd 去isquare 睇戲就食下新加坡菜,係Happy Friday 的氣息🌈 今晚食呢間係位於isquare 3樓既星怡,門面淺藍為主,感覺好舒服好有假日優閒既感覺。.🟥 魔鬼魚辣死你媽,椰漿飯 🍛 $108 🟧 呢個菜名認真棧鬼,馬拉最特別係有魔鬼魚食,而家難得香港都有得回味下🥰 呢碟份量都好多,魔鬼魚既醬係參巴醬,外表雖然唔討好但食落個醬鹹辣惹味,一食就覺得令到成個碟頭飯昇華到另一個層次,非常好味。.🟨 雞肉咖喱酥 $58🟩新鮮炸起好熱,食時要小心呀🔥好似千層酥咁脆咁鬆化,充滿牛油香,好有誠意。一份有八件,份量超多性價比高,值得一試。.🟦 咸蛋黃醬特大虎蝦兩只🍤 $158🟪一泥到枱已經感覺好有穫氣,咸蛋黃沾上虎蝦又金黃又香脆。咸蛋黃絕冇遮蓋虎蝦的鮮甜,超彈牙爽口,配合埋呢個醬加埋穫氣,呢個菜式好有驚喜,食落有層次,感覺好精緻🤣⬛ 百香果水果茶 🍹 $39⬜以上幾款都比較油膩及重口味,配上水果茶balance 一下就最啱。而且水果好多,非常refreshing.
🟥 魔鬼魚辣死你媽,椰漿飯 🍛 $108 🟧
🟨 雞肉咖喱酥 $58🟩