2022-05-21
爆辣冷麵天氣開始熱啦,食野成日都口淡淡咁,今晚就特登去食啲刺激既野,衝擊下個味蕾!元朗有間好出名既冷麵店,隱藏係一條冷巷入名,之前行過幾次都大排長龍,襯啲人出晒去堂食,今日就去撞下,睇下會唔會少人啲。好好彩呀,今晚果然冇平時咁多人呀。呢到既選擇除咗爆辣冷麵之外,仲有爆茜蟹籽冷麵,爆炒烏冬,辣炒雞軟骨同埋撈小食等等。我地當然要試佢既爆辣冷麵,辣度由無辣去到爆爆辣,大家可以按自己既喜好揀返,我地唔太食得辣,揀個小辣就得啦! 冷麵好似我地細個食袋仔麵咁,少少煙韌咁。除咗辣之外,個醬汁有好強烈既蒜味,超香!加埋海量既蟹籽,好睇又好食。不得不提既係佢既份量,真係好大份,細食既朋友可以同同行既友人share黎食。我地見到賽螃蟹杯仔麵就覺得呢個idea好好,一杯裝晒好靚仔之餘,食落又冇咁易整污糟隻手。呢款我地叫咗唔辣,食得出有蠔油味,賽螃蟹都食到有淡淡既蛋白味,食落幾舒服。另一樣袋仔冷麵味道同呢個想似,加埋腸仔,蟹柳,粟米等等,細個既回憶返晒黎。😋😋😋食咗咁多凍哂,好驚肚仔疼,我地都叫返啲熱食平衡下。爆炒雞軟骨,份量好多,粒粒都好爽脆,外皮亦包裹住辣粉,味道刺激。另外我地仲食咗炒飯同埋辣炒烏冬。同凍
食咗咁多凍哂,好驚肚仔疼,我地都叫返啲熱食平衡下。爆炒雞軟骨,份量好多,粒粒都好爽脆,外皮亦包裹住辣粉,味道刺激。另外我地仲食咗炒飯同埋辣炒烏冬。同凍食有啲唔同,因為係店員即叫即炒,熱辣辣咁食巧c服呀,食落少少咸香,蒜味辣味依然突出,不錯。