2021-06-30
麻辣娘子將軍澳欣景路8號新都城中心2期2樓2035-2036號舖今日同埋同事都鍾意食川菜,貪就腳今日就試咗公司附近嘅麻辣娘子,見佢開咗一排都未試過,入到去好快就安排座位,呢度係用QR code自己落單,都幾方便,我哋好快就叫咗幾個餸同埋飲品呢度有自家台式茶店,叫做阿里山,就咁望落都幾吸引,而且望到其他人叫,都幾大杯咁,所以我哋四個都各自叫咗一杯,同事叫咗黑糖珍珠奶茶同黑糖珍珠鮮奶,聽佢哋講珍珠好煙靭,味道都幾好,我同另外一位同事就叫咗草莓水果綠茶,入邊有蘋果,橙,奇異果,亞麻籽同菠蘿,好多水果好豐富,配埋綠茶感覺好清新主菜我哋叫咗酸菜魚,因為同事唔係食得好辣,我哋就叫咗小辣,辣度啱啱好,魚片非常滑身,碗底有大量寬粉同酸菜,夠晒飽肚另外我哋叫咗一個麻辣干鍋,配料揀咗安格斯牛肉,豬肉片,炸豆皮,花椰菜,一上枱果下味道非常香濃,鑊氣十足,而家咗大量辣椒去炒,啱晒重口味人士我哋都係無肉不歡嘅人士,所以叫咗口水雞同埋菠蘿咕嚕肉,口水雞件件都係雞髀肉,而且冇乜骨,啖啖肉咁食好正,菠蘿咕嚕肉就外皮非常香脆,份量亦都好多,呢碟真係差啲食唔完小食我哋叫咗黃金皮蛋同埋蒜泥白肉,黃金皮蛋個心係溏心,好靚仔,
將軍澳欣景路8號新都城中心2期2樓2035-2036號舖
小食我哋叫咗黃金皮蛋同埋蒜泥白肉,黃金皮蛋個心係溏心,好靚仔,而且入口即溶,配埋旁邊嘅青瓜絲食好清爽,蒜泥白肉面頭有大量蒜泥,加上腩肉食好正
壓軸上場嘅就係酥炸小豆腐,係即叫即炸,裏邊係嫩滑嘅豆腐粒,外邊配上椒鹽,真係好香口,呢個我哋都一口接一口,川菜來講呢度啲碟份量都非常之充足,性價比都幾高,有機會會再嚟試