2022-12-14
呢間餐廳主打川菜美食,💖如果鍾意食辣既一定可以食得盡興。我地比較早去到餐廳唔太多人,坐得好舒服又可以邊食邊傾計。📢◾️泡椒石鍋田雞 $268未上枱已經一股香辣氣味撲鼻而來,試一啖田雞肉辣味夠香夠辣,感覺辣味已經滲入田雞中,田雞份量都好多肉質嫩滑,夠惹味。🤤◾️正宗四川回鍋肉 $188粗略見到差不多每一枱都會叫,於是我地都叫來試下,🤗話明四川回鍋肉有一定的辣度,不過食下食下又幾過癮,回鍋肉肉質結實加埋辣度,好正!◾️金湯肥牛肉 $408其實我地初初以為呢個係咁多個菜式中唔會係最辣,但原來我地輕視左,🐄牛肉上的紅綠辣椒碎,辣度夠強勁,肥牛肉好嫰口唔會好鞋,咸淡度都適中。🌝◾️杏汁豬肺湯 $388豬肺湯好大兜而且好足料,🐖豬肺份量都唔少洎得好乾淨無臭味傳出,相信師傅用了不少杏仁淆製,🔥因為杏味超濃郁湯底味道好香甜。