事前有喺openrice度book位餐廳都安排咗超巨型卡位比我哋😂「麻辣風雲」採用電子落單而為咗乾鍋而嚟嘅我哋搵咗好耐都搵唔到乾鍋喺邊度㩒後尾問職員先知原來係要另外填紙仔🤨最期待係人人大推嘅炸饅頭食完一啖完全唔明點解會係必食脆係真係好脆嘅同埋上枱嘅時候好有gimmick放咗係船上面又噴哂煙之外(不過成件事都好不解)佢哋嘅炸饅頭有跟煉奶、抹茶醬、朱古力醬、花生醬但剩係得煉奶好食同正常完全諗唔明點解我一定要喺「麻辣風雲」度食炸饅頭其次上枱嘅係酸辣土豆絲 (小辣 中酸)土豆絲有粗有幼睇得出係人手切嘅不過有啲都幾粗身下🙈整體算係可以接受嘅一道菜乾鍋 (香辣中辣) ps佢話新手推薦叫中辣但我只會用微辣去形容佢好想知真正嘅微辣同小辣會有幾辣加上調味超級唔平均當中食到幾舊係超級超級咸咸到苦嗰隻要狂飲菊花茶乾鍋我哋點咗5款配料:1. 美國肥牛 $48 質地乾柴,似平時打邊爐買最cheap嘅肥牛仲要淥到最熟嘅口感2. 特色牛肉餅 $28 似壓扁咗嘅貢丸3. 四季豆 $28最正常嘅配料4. 廣島蠔 $58餐廳選蠔方面並未有落足心思口感接近盤菜蠔豉 只是多了點辣5. 魚卜 $58勁腥之餘,要黎做乾鍋好唔夾飲
事前有喺openrice度book位

後尾問職員先知原來係要另外填紙仔🤨

最期待係人人大推嘅炸饅頭
食完一啖完全唔明點解會係必食
脆係真係好脆嘅

佢哋嘅炸饅頭有跟煉奶、抹茶醬、朱古力醬、花生醬
但剩係得煉奶好食同正常
完全諗唔明點解我一定要喺「麻辣風雲」度食炸饅頭

其次上枱嘅係酸辣土豆絲 (小辣 中酸)
土豆絲有粗有幼

4. 廣島蠔 $58
餐廳選蠔方面並未有落足心思
口感接近盤菜蠔豉 只是多了點辣

5. 魚卜 $58
勁腥之餘,要黎做乾鍋好唔夾

飲品叫咗一埕菊花蜜 $48
正常菊花蜜 不過甜咗啲