2019-02-10 77 浏览
6:30去到無乜人可立即入座,見有好幾枱人都係一人食,心想呢間啲食物應該唔錯先會一人都要黎食吓辣。見到都有內地人黎食,估計應該正宗🤔睇餐牌真係有幾多嘢想試,不過人少不能叫太多😑口水雞同辣子雞係我食麻辣必點菜色。先黎個小食麻辣土絲,咪睇細細碟,但份量都幾多,開頭覺得少少辣有點麻辣香幾好,但幾啖後越食越辣,就只有辣椒辣味因為唔想全部都係辣嘢,就叫咗個鹵水雙併,豬腸併牛𦟌,噢,鹵味唔夠香唔入味又無淋汁上面,牛𦟌又唔淋,黎到呢到都係食返川菜吧😅到口水雞,賣相都幾得,睇落又係細細碟但份量多。呢個口水雞就有點失望,因為就係辣味雞,除咗辣油辣味就食唔出口水雞過種香味,無麻香,肉有點鞋因為兩碟餸食落都只係廣東辣,同麻辣無關,對辣子雞都無冀望了。幸好辣子雞丁真的好有驚喜,先係用咗腰果,腰果嘅香口味絕對加分,望落好似無乜雞肉,雞肉又細細粒,有部分肉跌咗落個竹篱下面,我地攞起個篱食埋下面啲呢碟麻辣嘅香,我地食到好想攞走佢啲辣椒可能呢到要主菜先好味,小食就真係差點,建議多少少人黎食多啲主菜

,黎到呢到都係食返川菜吧😅
鹵水雙併

呢碟麻辣嘅香,我地食到好想攞走佢啲辣椒