2008-11-30 67 浏览
同男朋友及其同事, 4人去左打邊邊, 見呢度既食評幾好, 梗係黎試下。因為男朋友對蟹敏感我地就無叫到招牌蕃茄蟹鍋, 叫左個冬陰公湯底同清湯。一上檯, 嘩, 個冬陰公湯好香好香, 試飲一啖, 都幾辣, 我係一個食得都幾辣既人, 呢個湯真係一流。搵個網一摷, 入面竟然有隻蟹仔同瀨尿蝦?! 男朋友又唔食得了.......手打四寶丸--好細粒....不過都幾彈牙, 尤其鐘意佢既蝦丸同牛丸手切本地牛肉--呢個好大碟, 牛唔算好薄, 一D肥都無, 但一D都唔韌, 好有牛味, 呢個正!!鱔片--好彈牙, 都幾多。一D都唔腥, 有D陳皮絲o係上面唔知有無關係?雲吞拼魚皮餃--2樣都有6粒, 幾大粒, 雲吞粒粒有蝦, 爽口!!雜菜--有幾隻菜, 生菜, 西洋菜, 唐蒿, 都OK大兜花枝片--原隻大墨魚, 好爽口, 煲幾耐都唔韌, 好!!山根--掉入辣湯之後最正!!蘿蔔拼粟米--蘿蔔無渣, 粟米好甜好甜!!仲有值得一提佢地既豉油, 加上大量蒜蓉同辣椒, 點咩野都咁好味!!

雜菜--有幾隻菜, 生菜, 西洋菜, 唐蒿, 都OK大兜
花枝片--原隻大墨魚, 好爽口, 煲幾耐都唔韌, 好!!
山根--掉入辣湯之後最正!!
蘿蔔拼粟米--蘿蔔無渣, 粟米好甜好甜!!