2020-01-11 882 浏览
呀仔同老公生日只相隔几日, 紧系要揾间靓餐厅为我呢两位挚爱💖💖庆祝🎉🎉🎉今年拣咗Bread Street Kitchen & Bar, 谂住平日应该无咩人, 7点钟入到餐厅已经有4-5枱客, 响山岭呢个环境嚟讲都算叻💪💪💪第一样要点嘅当然系佢嘅名菜 Beef Wellington 啦仲点咗个罗望子酱烤鸡翼同红菜头杂谷沙律食住先甜品当然系出名嘅苹果批要咗半支Champaign, 味道唔错落单后, 殷勤嘅侍应哥哥Jasper好快咁送上美味嘅面包, 仲特别介绍佢哋嘅牛油系加咗好香嘅洋葱同Bacon, 香脆内软嘅面包加埋特别加料嘅香滑嘅牛油, 正是这一顿美好晚餐嘅开始!然后沙律同鸡翼都好快上枱!因为个Beef Wellington需要45分钟准备, 我哋就先慢慢飨用果两个头盘鸡翼热辣辣, 香喷喷, 带点甜味, 非常可口兼醒胃红菜头藜麦沙律里面加咗一啲羊奶芝士, 膻味都几浓, 我同呀仔就麻麻哋! 老公好OK侍应Mark哥见我哋好快食完面包, 就帮我哋添多一份, 窝心❤食吓食吓倾吓倾吓, 主角出场!酥皮好香脆, 蘑菇酱好浓好香, 但略咸, 要加埋佢嘅Peppercorn saurce同薯蓉一齐食,

仲点咗个罗望子酱烤鸡翼同红菜头杂谷沙律食住先

甜品当然系出名嘅苹果批

要咗半支Champaign, 味道唔错

然后沙律同鸡翼都好快上枱!

鸡翼热辣辣, 香喷喷, 带点甜味, 非常可口兼醒胃

老公好OK

食吓食吓倾吓倾吓, 主角出场!

酥皮好香脆, 蘑菇酱好浓好香, 但略咸, 要加埋佢嘅Peppercorn saurce同薯蓉一齐食, 味道就啱啱好! 至于主角牛柳都好嫩滑, 味道唔同一般嘅牛肉
(佢哋建议系2人份量, 其实3至4人share都可以)
最后苹果批登场, 外面嘅曲奇焗得好香脆, 苹果馅料非常丰富有口, 我特别喜欢呢个味道, 酸甜适中, 非常可口
(3个人分享, 我觉得份量啱啱好)
最后我点了伯爵茶, 茶味清香细滑 无涩味, 为这顿晚餐画上完美嘅句号

p.s.Mark
同Jasper
不停为我哋搅气氛, 给我哋带来轻松愉快的一个晚上, 非常感激!

我哋都非常满意这次嘅晚餐

下次必定再揾机会嚟帮衬