2024-01-07 63 浏览
各位!今次要同大家讲讲,某间泡芙店嘅小旅行感受🍮。话说我嘅胃又一次被呢家甜品店嘅招牌泡芙俘虏咗!开头食𠮶个甘薯泡芙,啖啖都系浓郁蕃薯忌廉,食落软滑得黎唔腻口,简直系蕃薯控嘅天堂🤤。份量刚刚好,唔会食完一个仲转肠转肚咁,真系几正!但我最中意𠮶个蛋奶沙司味酥皮泡芙,啲custard好够味,几滑唔黐牙,喺𠮶脆皮里面透出嚟嘅香味真系一流,泡芙呈金黄色,或多或少都系艺术品一样吸引眼球。👀店员服务虽然欠缺啲笑容,不过手势唔错,快手快脚埋单,总算无耽误我品尝泡芙嘅时间。无论你食过几多次,每次嚟都会揾到新彩蛋,好似菠萝泡芙咁,每一啖都充满惊喜!🍍啱啱好,呢度唔需要讲太多嘅华丽辞藻,先系泡芙嘅质地、味道同𠮶只会令你心情大好嘅轻柔忌廉味,简直系每次品尝都想再嚟一次。下次见到无人,记得快啲走入去试下,唔好错过啦!🏃‍♂️