2024-01-13 189 浏览
試左蘋果批,口感酥脆,蘋果味道甜甜的。蘋果批外觀好吸睛,黃色的外殼,看起來酥脆可口。當我咬下去時,外殼確實帶有一種脆脆的感覺,完美地平衡左軟綿的內餡。蘋果批有2種味道👅,朱古力味和吉士味。買咗朱古力口味,內餡是以蘋果為主的。甜脆口味,唔錯~另外試咗一口泡芙,一啖一個,$38/6個,外層酥脆,內是吉士醬,凍的~我開頭以為內餡是暖的,試了才知道原來是凍的~整體也不錯^_^如果你喜歡甜點,尤其是泡芙,泡芙絕對值得一試。無論是作為甜點的結尾,還是單獨享用,這款泡芙都會帶給你一份美味和滿足感。
試左蘋果批,口感酥脆,蘋果味道甜甜的。

蘋果批
2024-01-13
等候时间
5 分钟 (堂食)
蘋果批
  • 原味酥皮泡芙
2024-01-07 63 浏览
各位!今次要同大家講講,某間泡芙店嘅小旅行感受🍮。話說我嘅胃又一次被呢家甜品店嘅招牌泡芙俘虜咗!開頭食嗰個甘薯泡芙,啖啖都係濃郁蕃薯忌廉,食落軟滑得黎唔膩口,簡直係蕃薯控嘅天堂🤤。份量剛剛好,唔會食完一個仲轉腸轉肚咁,真係幾正!但我最中意嗰個蛋奶沙司味酥皮泡芙,啲custard好夠味,幾滑唔黐牙,喺嗰脆皮裡面透出嚟嘅香味真係一流,泡芙呈金黃色,或多或少都係藝術品一樣吸引眼球。👀店員服務雖然欠缺啲笑容,不過手勢唔錯,快手快腳埋單,總算無耽誤我品嚐泡芙嘅時間。無論你食過幾多次,每次嚟都會搵到新彩蛋,好似菠蘿泡芙咁,每一啖都充滿驚喜!🍍啱啱好,呢度唔需要講太多嘅華麗辭藻,先係泡芙嘅質地、味道同嗰隻會令你心情大好嘅輕柔忌廉味,簡直係每次品嚐都想再嚟一次。下次見到無人,記得快啲走入去試下,唔好錯過啦!🏃‍♂️

2023-08-17 373 浏览
今日行過德福廣場間Beard Papa's,俾一陣香噴噴嘅泡芺味吸引咗過去,適逢8月8日係佢週年Happy 88 Day,全線分店一年四日推出週年優惠,$38就可以買到兩個經典酥皮系列泡芙,平均$19一個,真係好抵!今次揀咗蜜糖柚子味同朱古力味,每一粒泡芺都係人手即叫即摘d凍冰冰即既忌廉入去,所以個酥皮仲好脆好香,唔會太冧,忌廉既份量都好足夠,咬落去會擠哂出黎,如果係街食會有少少唔方便,容易搞到成身都係忌廉,食之前最好拎定紙巾出黎先!餡方面,朱古力味忌廉屬於正常發揮,唔會太甜,反而夏日系列既蜜糖柚子味幾特別,法國軟滑忌廉加上醒胃柚子同香甜蜜糖,食落去酸酸甜甜,好醒神開胃。📍九龍灣德福廣場1期1樓F12C號舖位置就腳:🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊

📍九龍灣德福廣場1期1樓F12C號舖
朱古力味酥皮泡芺
蜜糖柚子味酥皮泡芺
朱古力味酥皮泡芺
2023-05-03 525 浏览
上年買咗好多套泡芙券,平均$20都唔使就有一個泡芙,仲要新味道原價貴啲都可以用但係重點想分享嘅就係,原味其實係最好食🤣 同埋新味道例如圖中個荔枝味成日都會唔夠凍,但係原味吉士一定係最高質可惜成日新屎坑三日香都會想試🤣

可惜成日新屎坑三日香都會想試🤣
外卖自取
好食。價錢合理。不過無論平日或假日,都要等好耐。唔知點解,間舖頭已經有幾個職員。職員的態度也不錯。但每次都只是得一個職員負責落order和整餅。那個職員要整餅,除手套,收錢。然後到下一個客人來,佢又帶返手套,整餅,除手套,收錢。我懷疑間舖頭是特意叫D職員慢D, 製造舖頭門外長期有顧客排隊的景象,吸引顧客甘心排隊,爭住買。不過味道確實係好食的,在外邊聞到都好香,尤其是新鮮做好的時候。原味最好食😋。朱古力味最難食,太甜
好食。價錢合理。不過無論平日或假日,都要等好耐。

唔知點解,間舖頭已經有幾個職員。職員的態度也不錯。

然後到下一個客人來,佢又帶返手套,整餅,除手套,收錢。

原味最好食😋。朱古力味最難食,太甜

2023-02-12 349 浏览
今日行過九龍灣,經過聞到某間舖頭傳黎好香嘅泡芙味,於是我同我女朋友決定試吓去幫襯,見到嗰度有好多唔同味嘅泡芙,而近排臨近情人節,最近推出咗其他優惠,所以我決定試吓叫士多啤梨味嘅泡芙,同埋原味嘅泡芙,咁樣買都只係$44,先講味道,味道跟出面的沒什麼分別,但係最令到我嬲嘅係佢嘅服務態度,服務態度好差,又會無端端黑面。所以本人唔太推薦各位,同時亦都希望呢間舖頭可以對客人溫柔一點,客人來光顧不是為了受你的脾氣,而是享受泡芙
  • 士多啤梨泡芙
2023-02-01 207 浏览
One of my colleagues bought some coupons and it was her treat.We each picked a flavour and the type of puff.I initially picked the chestnut flavour, but then it was left with custard or the cookies and cream flavour only, or did they changed the menu already ?I picked the latter one and instead in the ordinary puff, i picked the Kaze Kaze topped with some nuts.I think the original custard puff would taste better although i have never tried that before. To be honest, this is not really a thing fo
To be honest, this is not really a thing for me.
2023-01-17
用餐时段
下午茶
2023-01-23 156 浏览
Beard Papa地址: 九龍灣偉業街33號德福廣場一期1樓F12C號舖#yauyau_九龍灣每次經過都覺得好香,今次就買返一過嚟食。🍘🍘原味泡芙 $22食落去冇想像中咁香,亦都冇你喺舖頭外面聞到咁香,可能焗爐吸晒嗰啲味走,唔可以話好好食,不過大家都可以買來過吓口癮。味道: 3.5/5番兜: 3/5#九龍灣美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood
Beard Papa
地址: 九龍灣偉業街33號德福廣場一期1樓F12C號舖

#yauyau_九龍灣

每次經過都覺得好香,今次就買返一過嚟食。

🍘🍘原味泡芙 $22

味道: 3.5/5
番兜: 3/5

2022-12-23 152 浏览
今日5點幾黎到呢個極具人氣的BEARD PAPA'S日式泡芙工房,睇就知道受歡迎,嘩,在度好多人排,我們排左成15分鐘先買到泡芙。鬍鬚爺爺佢地標示堅持選用進口雞蛋,牛奶,全人手製造,即點即做,話係日本直送栗子蓉,法國忌廉,口感香濃幼滑😉 但我食落又好似都係普通咁。😂😂我就同朋友買左四粒栗子忌廉酥皮泡芙,同佢一齊分享品嘗 😄 就過下口癮,貪得意試下新意思啦。真係係幾好食,好creamy,但好似小貴又排得耐,下次真係等無乜人再食。😎😎

2022-12-22
等候时间
15 分钟 (堂食)
2022-10-30 184 浏览
黑魔鬼泡芙($22)賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧泡芙用萬聖節特制包裝紙包起,氣氛十足。泡芙一個拳頭大小,深啡脆香外皮上撒上一層糖霜,隱約可見內裡滿滿的吉士餡,十分吸引。味道方面,黑魔鬼外皮其實跟一般普通泡芙外皮一樣,純粹染上顏色,有點失望。泡芙維持一貫水準,外皮脆口,內裡吉士餡香滑甜膩,奶味香濃,十分美味。輪候時間:🐧🐧🐧🐧在平日下午4點幾輪候,需要排隊等候1至2人。即點泡芙即準備,連包裝好需要等待約10分鐘。🐧❤️結語:可以繼續購買又平又好食的經典原味吉士泡芙即可。
黑魔鬼泡芙($22)

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧

泡芙用萬聖節特制包裝紙包起,氣氛十足。

輪候時間:🐧🐧🐧🐧

🐧❤️結語:可以繼續購買又平又好食的經典原味吉士泡芙即可。
2022-10-21
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
用餐时段
下午茶
2022-10-04 166 浏览
#卡脆系列 Vanilla Custard 👅8/10 $25($46/2pcs)的確 個泡芙係脆卜卜嘅 (可能因為我即刻食)個人應為幾香 個卡士達醬都幾好味Texture都ok🙌🏻.味道👅:8/10賣相👀:7/10扺食💰:7/10.#卡脆系列 Chocolate 👅7/10 $27($46/2pcs)好香朱古力味不過呢好似甜咗少少有少少漏喉呀🥹.味道👅:7/10賣相👀:7/10扺食💰:7/10
($46/2pcs)
的確 個泡芙係脆卜卜嘅 (可能因為我即刻食)
個人應為幾香 個卡士達醬都幾好味
Texture都ok🙌🏻
味道👅:8/10
賣相👀:7/10
扺食💰:7/10
#卡脆系列 Chocolate 👅7/10 $27
($46/2pcs)
好香朱古力味
不過呢好似甜咗少少
有少少漏喉呀🥹
味道👅:7/10
賣相👀:7/10
扺食💰:7/10
2022-08-23 238 浏览
由細到大,食過既泡芙都唔覺得好吸引,總係飄蕩係油膩同甜到漏之間,總之無乜衝動食第二啖。今日經過鬍鬚怕怕,聞到好重既酥皮香味,係牛油經過烘焙後產生既獨特味道,腳步即刻躊躇起黎。下午兩三點,舖頭未有人潮,睇住玻璃櫃入面大大小小既泡芙,有酥皮既,有朱古力脆皮既,仲有長條狀Keze Keze既。全部都好新鮮,外皮望落去係好脆口既,唔似畀濕氣整淋哂。立刻心動要買黎試吓有少少怕內餡太多會好膩,所以揀一口泡芙似乎最好,皮多餡少。而味道就應該由原味吉士入手最穩陣。落完單,見到店員妹妹即時用機器將吉士逐個擠入泡芙,如是者做了6次,小泡芙3個一組,分別放入2個小紙袋,再以大紙袋入好。成個製作過程畀人既感覺好細緻用心。雖然未曾開動,但估到泡芙外皮一定仲係脆身既。揸住紙袋,心入面已經好期待佢既味道同口感有幾正。一路行,一路消毒雙手,攞起一件先咬一半,外皮真係又香又酥又脆,裡面吉士涼浸浸且滑潤,蛋味奶味充足而平衡。等左咁耐,終於食到一件好食既泡芙。生怕脆皮變軟,之後五件泡芙仔就咁一粒一粒放入口,蛋奶吉士幾乎冇油膩感,食到最後竟然有少少意猶未盡。吉士感覺好似稀釋版既clotted cream,味道極為香濃。下次一

等左咁耐,終於食到一件好食既泡芙。

下次一定再試吓正常size既泡芙,仲要試理其他口味

原味mini puff 1set $36,一個可以一啖食唒,吉士只會係口腔爆發,唔整污糟手同嘴唇

推薦泡芙無感人士反感人士試試
可能會令你改觀
2022-07-26 278 浏览
之前食過一次,食左一口泡芙,凍冰冰超好食,今日黎到,店員話一口泡芙宜家未有,所以就嗌左個新出嘅蜜瓜菠蘿泡芙、蛋奶沙司味酥皮泡芙。菠蘿泡芙表面係平時菠蘿包嘅皮,整得十分香脆,入面係新出嘅蜜瓜口味,蜜瓜忌廉軟滑,入面凍冰冰超正,鍾意蜜瓜味嘅朋友,可以試一試😋蛋奶沙司味酥皮泡芙係最經典嘅味道,呢個口味一定唔會中伏,第一次食嘅朋友仔可以試一試呢個口味,但因為呢個size太大啦,食到後面有d腬,所以如果有一口泡芙都係食返一口泡芙好d

2022-01-08 459 浏览
Beard papa’s真係由細食到大,暫時未揾到一間好食過佢嘅日系泡芙連鎖店🤣見到佢最近新出咗蜜糖牛油泡芙,忍唔住要買嚟食下🤭🍴 蜜糖牛油泡芙 原味(蛋奶沙司味) $23 (優惠43/2件)蜜糖牛油泡芙比起平時食嘅酥皮係脆啲,個皮係好香甜嘅蜜糖味,好食過酥皮嗰隻!個cream就唔使講,好香濃嘅cream,好重奶香,濃得嚟又唔會太甜,個cream都好足,啖啖都食到cream,一樣都係咁好食🤤推薦指數: 9/10原味世一!

推薦指數: 9/10
原味世一!
因為德福廣場就係我屋企附近,我就成日都會專登落街買嚟食,因為我真係好鍾意食呢一間嘅泡芙。😋😋------------------------------佢嘅泡芙皮係整得好重牛油味,而且夠晒酥脆,通常都係我哋落咗單之後店員先至會將啲忌廉吱落去個泡芙入邊,咁就可以確保個泡芙皮唔會淋左。🥰🥰------------------------------佢哋嘅吉士醬亦都做得好好好,口感好綿密,唔會太甜😚😚除咗食佢哋嘅原味泡芙之外有陣時我仲會食埋脆皮泡芙,不過脆皮泡芙就有啲甜,間中食一兩次就夠喇😋😋。佢仲每隔一段時間就會推出一啲嘅新口味,暫時我最鍾意嘅係抹茶味,好重抹茶味,好正!😍😍