2016-07-08 1385 浏览
周末同老公去拍拖...知道湾仔呢到开左好多间新既餐厅,行行下就黎到呢间休闲既小餐厅 我地叫左一个Avacado on toast 同一个egg beneditAvacado on toast我见有好多blogger 都写过呢到既Avacado on toast好食, 所以我speically order this one !  其实我平日都好钟意食牛油果, 系屋企都会就咁开一个黎揸面包, 不过我老公就一般般..但, 佢一食呢到个Avacado on toast, 佢竟然话好好食, 仲问我点解人地呢到既牛油果好似好食d... 原因系因为....佢地系牛油果上面加左小许lemon, 上面再有几粒almond ! 令到牛油果食落唔会觉得太腻既感觉 ! smart !  同埋平日出街食牛油果...多数都系比半个你...呢到比唒成个牛油果你.....好开心, 超满足 mix 埋只半熟蛋, Yumm Yumm 另外, 仲叫左一个Egg benedict, Muffin 上面加上 Poached Egg 同 Salmon with Hollandaise Sauce, 一个成日食既b

所以我speically order this one !

令到牛油果食落唔会觉得太腻既感觉 ! smart !
avocado  on  toast

mix 埋只半熟蛋, Yumm Yumm

另外, 仲叫左一个Egg benedict, Muffin 上面加上 Poached Egg 同 Salmon with Hollandaise Sauce, 一个成日食既brunch, 对我黎讲, 荷兰酱&蛋, 会系呢个Egg benedict既重点 !
呢到既味道岩岩好, 唔会太酸, 唯一系只蛋今次熟左小小
egg  benedict
热日炎炎...我地另外order 左杯rosemary lemonnade, rosemary味唔重....只系饮到lemonade 味
我觉得甜左小小
Rosemary  lemonnade