2023-09-11
最近發現旺角又有一個新的打卡熱點😳,查了查才知道,原來是 🧡 𝐇𝐄 𝐒𝐇𝐄 𝐄𝐀𝐓 呀!!!! 餐廳換了新舖,轉了新裝修,增添更多菜式和甜品(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),馬上來試試囉🤭!!! 店內走文青風設計,木色系簡約裝潢,令人感覺相當舒適。食物款式繁多,有鹹有甜,一次過滿足你兩個胃口,記得餓住肚子來囉😏~ ☆ 香煎三文魚明太子忌廉燴意粉🍝 $𝟏𝟑𝟖 三文魚煎至外脆,肉質結實鮮美。意粉條條都被明太子忌廉醬包裏,又濃又惹味。 ☆ 龍蝦汁海鮮燴意大利飯🦞 $𝟏𝟓𝟖 意大利飯充滿龍蝦湯的味道,香氣十足,飽滿煙靭🤭。海鮮有好多款,有蝦、有魚、有蟹柳和圓潤飽滿的帶子哦~ ☆ 單骨雞翼🍗 $65 雞翼有好多塊😳,好抵食!! 炸得好酥脆,蘸上蜜糖芥末醬更惹味。 ☆ 士多啤梨麻糬梳孚厘班戟🥞 $𝟏𝟐𝟖 期待已久的梳孚厘班戟(≧▽≦),果然不失所望!! 班戟軟綿又軟熟,而且充滿蛋香😚🧡,加上草莓醬和煙靭的麻糬皮,好吃~ ☆ 肉桂蘋果拿破崙🍎 $𝟔𝟔 拿破崙超大一塊,中間有蘋果蓉和吉士醬,肉桂味強烈哦😏! ☆ 士多啤梨軟雪糕芭菲🍦 $𝟔𝟖 用特濃5.0牛乳製造的雪糕芭菲,果然又香又滑又有奶味😍。香甜可口,加上草莓、芝
拿破崙超大一塊,中間有蘋果蓉和吉士醬,肉桂味強烈哦😏!
用特濃5.0牛乳製造的雪糕芭菲,果然又香又滑又有奶味😍。香甜可口,加上草莓、芝士餅、脆脆、百力滋,更加豐富。但雪糕會溶得較快,拍照時記得速戰速決啦! 已經到訪超過𝟐𝟎次,沒有一次令我失望呀~