2019-02-17 136 浏览
今晚約左好姊妹談心,記起中環呢間餐廳坐得舒服,適合飲野傾計,就再次光顧啦~黎到發現餐廳改了新餐牌,食物價錢更相宜,亦有多款以「雞」做食材既菜式。柚子胡椒肉燥雞白湯拉麵好濃郁及鮮味既湯配以肉燥同雞肉片,口質豐富且食得出層次。芝士焗蜆肉菌蓉咖啡菇大菇一分四,拎起時芝士扯出....配以木魚絲及菌蓉,令本身清淡既咖啡菇帶有咸鮮香。月見沖繩好特別既菜式名,原來係餐廳自創的!專為飲完酒既人解酒。成份有蛋黃、海葡萄同海帶,店員建議一啖過飲入口,第一感覺係酸,然後開始食到蛋香....醬油漬刺身手卷今晚時令新鮮食材係帶子刺身,以特製醬油醃製過後既帶子製成手卷,非常美味。香辣蒜雞尖小食店必食既小食,呢間餐廳既汁就唔算辣,但雞翼尖好入味風沙雞翼鎚炸雞鎚,若用黎配啤酒食就正啦仲有最後一款小食- 炸和牛雲吞雲吞皮薄,炸完一咬即碎,餡料係和牛肉碎,高級雲吞啊!

柚子胡椒肉燥雞白湯拉麵
好濃郁及鮮味既湯配以肉燥同雞肉片,口質豐富且食得出層次。

芝士焗蜆肉菌蓉咖啡菇

月見沖繩

醬油漬刺身手卷

香辣蒜雞尖
小食店必食既小食,呢間餐廳既汁就唔算辣,但雞翼尖好入味

風沙雞翼鎚
炸雞鎚,若用黎配啤酒食就正啦

仲有最後一款小食- 炸和牛雲吞
雲吞皮薄,炸完一咬即碎,餡料係和牛肉碎,高級雲吞啊!
2019-01-30