2018-08-26 45 浏览
早前經過見到條魔幻樓梯,又見到魔幻廚房水牌,於是就約喺觀塘嘅地頭蟲放工陪我一齊嚟食飯。要食梗係食盡D,有得$38自助任食沙律,梗係唔會放過,主要都係食蔬果,食多都唔怕肥。紅白餐湯任選其一,我要左紅湯,仲有大舊麵包配牛油。麵包圓碌碌,非常軟熟。主菜就要烤豬手配薯角。烤豬手完全唔肥,零油膩感,只感受到骨膠原動力,皮厚好彈,希望食完我既皮膚都充滿骨膠原蛋白 😂😂😂 而且配有幾片酸瓜,又有黑椒汁,同一小兜酸菜,全部都咁夾隻豬手。另一道主菜係芒果汁配香煎三文魚。三文魚外層煎得剛熟好香脆,而內層就鮮嫩滑,兩種層次集於一身,配上香甜既芒果粒同汁,非常匹配 😋而最重要既係地方環境雅緻唔拘緊,唔似中環極高級餐廳逼住一定要主菜一人一碟,而係一人一隻小碟share 份主菜,好friendly~

另一道主菜係芒果汁配香煎三文魚。

2018-08-20