耐唔耐刺身瘾又起,会好想疯狂任食一番,人气日式放题「极尚大瀛喜」放题限时两个钟,旺角同元朗分店都帮衬过,今次第一次嚟观塘店,餐厅环境好大楼底高,独立卡座寛敞坐得舒服,私隐度高,同朋友尽情食嘢倾偈都好放松。我哋用QR code落单,餐厅另设有熟食、冷盘、饮品、甜品自助区,任饮任食。⊙刺身安排入座后即刻点一round刺身先,刺身款式都好多,松叶蟹脚、矶煮冻鲍鱼呢类型放题比较少有,三文鱼、油金鱼、吞拿鱼、北寄贝、带子、酒煮荣螺、八爪鱼,赤贝、赤虾、甜虾,点完一阵就好快送到上枱,摆盘好靓,𠮶种铺满刺身澎湃感一定要打卡先。个人最钟意赤贝肉厚爽脆,油金鱼厚切肥美,带子、甜虾全部鲜甜,以二百几蚊一位嚟讲,净系呢盘刺身绝对已经超值,我仲点咗几转。⊙创意刺身有四款选择全部都好味,放题嚟讲提供嘅食材都几矜贵。⦿松露柚子醋池鱼王一入口散发松露香气,池鱼王劲鲜味,配柚子醋酸酸的更清新开胃。⦿鱼籽柚子醋鲹鱼刺身三文鱼籽咸鲜,鲹鱼口感滑溜带少许爽脆,配柚子醋更突出鲜甜风味。⊙寿司寿司款式都唔少,仲有空运鲜鱼寿司、火焰寿司同迷你手卷,试唔晒全部。⦿蓝鳍拖罗寿司厚切大片超肥美,入口即溶,饭又细嚿,呢个价钱食到蓝鳍拖罗
刺身拼盘
刺身
松露柚子醋池鱼王
⊙创意刺身
有四款选择全部都好味,放题嚟讲提供嘅食材都几矜贵。

⦿松露柚子醋池鱼王
鱼籽柚子醋鲹鱼刺身
⦿鱼籽柚子醋鲹鱼刺身
极尚三文鱼腩 寿司、蓝鳍拖罗寿司、双色刺身花朵、油甘鱼腩寿司
寿司

⦿蓝鳍拖罗寿司
厚切大片超肥美,入口即溶,饭又细嚿,呢个价钱食到蓝鳍拖罗劲高质,回本encore之选。
海胆手卷
⦿海胆手卷
手卷系迷你,唔会食一件就饱晒,钟意食几多先叫几多唔浪费,海胆好新鲜,见到一瓣瓣,唔会一出场已经溶溶哋,奶滑甘甜,入口即溶,回本encore之选,最紧要饭系细细嚿,如果唔会饱嘅话,我会一路食落去。
油甘鱼腩寿司
⦿油甘鱼腩寿司
入口油脂丰富,配一点松露酱。

⦿火炙三文鱼腩三文鱼腩
丰富油脂经过火炙后更香口,入口充满鱼油香。
三文鱼筋子寿司
⦿三文鱼筋子寿司
筋子新鲜,渗出咸香。
酱烧左囗鱼边寿司
⦿酱烧左囗鱼边寿司
酱汁香浓,充满鱼油香,必食之选。
鹅肝寿司
⦿鹅肝寿司
鹅肝扫上酱汁经过火焰,表面更焦香,口感绵滑,一啲都唔腥,配上葱丝,饭团沾上芝麻,口味层次丰富。
盐烧牛舌
⊙串烧
⦿盐烧牛舌
烧得熟度刚好,胜过出面好多串烧店,用盐腌烧至焦香,爽弹有嚼劲,唧上柠檬汁更滋味,必食之选。
川烧珍宝鲜蚝烧
⊙烧物
⦿川烧珍宝鲜蚝烧
刚刚烧好出嚟好有水准,蒜蓉酿满成只蚝嚟烧,好香蒜蓉味,蚝肉新鲜饱满juicy,好鲜味,唔会烧到干晒缩水,出面食川烧蚝价钱都唔平,无限encore之选。
极品金枕头榴梿烧
⦿极品金枕头榴梿烧
金枕头都系任食太爽,烧后表面焦香,口感更creamy香甜,浓郁香味更突出,啱晒榴梿控。
西京烧比目鱼
⦿西京烧比目鱼
西京酱渍腌鱼肉,烧好后表面金黄,鱼肉滑,鱼油好香带点淡淡的甘甜味。
凉拌藤椒鱼皮
⧁一品料理
⦿凉拌藤椒鱼皮
麻中带清香嘅藤椒味,鱼皮爽口惹味。
椰皇3.6牛乳燕窝炖蛋白
⦿椰皇3.6牛乳燕窝炖蛋白
用原只椰皇炖,蛋白滑溜啖啖充满奶香,仲有燕窝放面,感觉矜贵,食完都觉得美颜咗,啱晒女士们。
⊙自助区
有多款前菜、沙律、生果、熟冻虾、青口、蚬、豉椒蒸鳝球、盐水鸭⋯⋯
D24苏丹王榴梿蓉
⦿ D24苏丹王榴梿蓉
放题都有一整盘榴梿蓉任𢳂,当雪糕食,都几疯狂。

⦿虫草花胶鸡汤
味道清甜浓郁,足料有花胶,食得多刺身冻嘢,都会想饮碗热汤。
⦿饮品区
一排雪柜放满饮品,款式多过便利店,汽水、茶类、自家制冷泡茶,亦有啤酒类提供。自由斟咖啡、冷热清酒、梅酒、if椰青水⋯⋯
⦿甜品
冻柜放满泡芙、布甸、豆腐花、乳酪⋯⋯名牌雪糕雪条款式都唔少,自助软雪糕机俾你自己唧软雪糕。

无漏单,上菜同执枱有效率,埋单$268/ 1位,呢个价钱呢种质素,性价比极高,食得好满足,饱到扶墙走,想食最好预先book定位。
#极尚大瀛喜日本料理
地址:观塘观塘道414号1亚太中心5楼