2022-11-22 425 浏览
一提起觀塘,我嘅眼中就只有台灣菜😂原來仲有好多隱世嘅餐廳😝今日同朋友黎左呢間串燒屋😏輕輕鬆鬆嘆下自轉串燒 😍呢度主打串燒放題,有自動轉同網燒啱晒我呢大食嘅人士😋😋串燒放係燒爐上邊自動旋轉,完全唔使自落手落腳😝啱晒我呢啲懶人枱面上仲有好多調味料俾你選擇😜通常食親燒烤🤣我最鍾意加孜然粉😍更加突出串燒嘅惹口味呢度係用QR 落單,前菜、飲品同甜品就可以自己去自助區拎😀出口果陣😃記得要帶返個口罩呀😂飲品同甜品都有好多選擇🤤我好多都好想食晒😂🔸串燒有多春魚、紅腸、牛舌、雞翼、麻辣雞腎等等任君選擇😋我推介午餐肉、牛舌、多春魚一定要叫😏因為燒到好香口同令人食唔停口🔻網燒有厚燒玉子、蒜蓉烤茄子、熊本一口牛、蒜蓉青囗、生蠔等用作網燒🤤我最鍾意蒜蓉烤茄子,除左聞到濃郁蒜香,口感軟嫩入味而且個茄子好濕潤😋蒜蓉生蠔都唔差,幾新鮮🔺炸物炸雞翼、香芋地瓜球、越南炸春卷、榴槤波波、泰式蝦餅😀令到花多眼亂🤡P.S 個泰式蝦餅好炸到金黃色,而且好有蝦味📍串燒屋📍觀塘通明街54號地舖📍
一提起觀塘,我嘅眼中就只有台灣菜😂
原來仲有好多隱世嘅餐廳😝

飲品同甜品都有好多選擇🤤我好多都好想食晒😂

🔸串燒

🔻網燒

🔺炸物
P.S 個泰式蝦餅好炸到金黃色,而且好有蝦味

📍串燒屋
📍觀塘通明街54號地舖📍