2025-04-04 514 浏览
早排同朋友去咗「田浦燒肉」試吓,呢間係用明火石板燒嘅,店員會幫手烤晒啲肉同配菜,自己唔使郁手,坐定定食就得,好輕鬆舒服。我哋叫咗牛肋骨、牛五花、豬頸肉同埋豬五花。牛肋骨夠嫩夠juicy,好好味;牛五花有啲肥香,入口即溶;豬頸肉啱晒鍾意食有少少咬口嘅人,口感啱啱好;豬五花就肥瘦均勻,烤到微微焦香,食落香口唔油膩。店員仲好貼心幫我哋烤埋泡菜、大豆芽菜同雞脾菇,烤過嘅泡菜酸酸辣辣,幾開胃;豆芽菜爽脆鮮甜;雞脾菇就多汁鮮嫩,好好食。最重要係,將啲燒好嘅肉用生菜包住嚟食,再加少少烤泡菜同蒜片,仲有佢哋嘅特製醬汁,食落口感豐富又清爽,真係一流!另外一定要試佢哋嘅爆炸雞蛋羹,熱辣辣送到嚟,入口滑溜又香,完美咁平衡了燒肉的濃郁! 😆總括嚟講,「田浦燒肉」啲嘢新鮮好食,服務又好,環境舒服,約朋友傾計食飯就啱晒,下次一定會再嚟!

2025-04-04