2022-04-06
📌 一汁一菜 ICHIJUISDAI 📍 銅鑼灣 Causeway Bay 今日黎到銅鑼灣覓食🥰 時間好趕但係見到一間日式料理外賣小店😋 店員會好似自助buffet咁去裝唔同餸🥰 menu提供日本飯,小菜同埋濃湯🍲!! 野食包裝精緻又衛生💕 超有日式家庭料理嘅感覺❤️🔥-💰$89✨ 法式龍蝦濃湯✨ 和風蕃茄雞肉咖喱飯 👑👑👑💰 59✨ 一汁一菜黃牛羅宋湯 +日本米飯- ❥ ❥ 法式龍蝦濃湯第一次飲咁濃郁嘅濃蝦湯!! 同埋有一粒粒龍蝦肉係裡面🦞 不過略嫌少少太杰🙈 如果水少少會更好🤣 不過一讚龍蝦肉都超有彈性💕❥ ❥ 和風蕃茄雞肉咖喱飯一打開超驚訝❤️🔥 咖喱風量好多!!! 雞肉都有好多舊😍 不過食到下面個幾舊覺得少少乾柴🙈 不過咖喱味真係好濃郁~😋 番茄味都好足!!🍅❥ ❥ 和牛羅宋湯羅宋湯湯料豐富!! 有埋什菜薯仔蘿蔔🥔🥕 每粒和牛都好大粒!!! 同埋煮得好淋❤️🔥 不過如果多份量少少就好啦🤣🙈 📎值得一提日本米飯好香好有咬口🍚 啲餸菜嘅汁配埋咖喱汁一齊食真係好正😋 -#一汁一菜 #日式料理 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 hk food #hk #hongkong #cwb #cause
📍 銅鑼灣 Causeway Bay
✨ 一汁一菜黃牛羅宋湯 +日本米飯
❥ ❥ 法式龍蝦濃湯
❥ ❥ 和風蕃茄雞肉咖喱飯
❥ ❥ 和牛羅宋湯
#一汁一菜 #日式料理 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 hk food #hk #hongkong #cwb #causewaybay #causewaybayfood