2018-04-17
菜單方面簡單清晰我同朋友一共兩個人去食,首先講吓我叫果一碗米苔目,配料方面揀咗海帶同埋豬膶,揀咗方魚湯底,碗面$39。嘢食未上嚟之前我會以為啲海帶係平時食開個一種紫菜,點知上到黎嘅海帶同我平時食嗰啲完全唔同,食落去好好味,有咬口。豬膶方面切到好厚,洗得好乾淨,食落去有種新鮮嘅感覺。加上滿面入面米苔目份量好多,食完一碗真係夠晒飽。佢同銀針粉嘅外型上有啲相似,但係食落去就同銀針粉完全唔同。米苔目嘅米味好香龍,咬落去彈牙軟熟。另外值得一提嘅係秘製豬大腸,呢一間食店嘅滷水豬大腸加左啲蔥花喺上邊,同豬大腸非常之配合,而且我食落去個感覺係乾淨嘅,新鮮嘅。可能因為豬大腸滷水嘅過程做得好,食落去個質感軟熟,好容易咬,而且都好入味。係值得推介嘅一款小食。另外一碗麵揀左酸辣湯底,酸味方面適中,辣味就做到好出。同埋特點係碗麵上面送嘅生菜有好多,感覺上都健康啲。仲有另外一款小食就係叫咗青瓜,青瓜揀咗小辣,質感爽口新鮮,都係值得推介既一款小食。最後講下呢一間食店嘅環境同埋服務員,樓面裝修俾人感覺簡潔,坐低食嘢嘅時候空間感充足,牆上面都有好多特色推介嘅嘢食,除咗睇枱上面嗰啲菜單之外,喺牆上面都貼有好多美食可以選擇
菜單方面簡單清晰
最後講下呢一間食店嘅環境同埋服務員,樓面裝修俾人感覺簡潔,坐低食嘢嘅時候空間感充足,牆上面都有好多特色推介嘅嘢食,除咗睇枱上面嗰啲菜單之外,喺牆上面都貼有好多美食可以選擇。
今次去食嘢呢就見到全間店入面得一位服務員,係一位女士,一開始可能會覺得佢講嘢比較直接,但係慢慢會感覺到佢嘅熱情,同埋用心推介。